Szavazzatok ! Örülnétek, ha holnap virradóra minden eddigi rossz emléketek törlődne ? Minden kudarc, veszteség, vagy múltbéli trauma ? Úgy értem, megtörtént veletek, de teljesen törlődne a tudatotokból és mindenkiéből.
Nem örülnék.
A fizikai dolgoknak azért nem, mert előbb-utóbb súlyos egészségügyi gondokhoz vezetne. Elfelejtenék enni, és hiánybetegségek alakulnának ki.
A traumák: néhányat jobb volna elfelejteni, ugyanakkor nem érteném sok reakciómat, és több megtapasztalás is kellett ahhoz, hogy ott tartsak most, ahol.
Nem örülnék neki, egyáltalán nem. Teljes mértékben azt vallom, hogy nagy részt az emlékeink határoznak meg minket. Tök mindegy milyen az az emlék. Rengeteg tapasztalat származik a rossz emlékekbõl, így azok törlésével ezeket a tapasztalatokat is eldobjuk.
Azzal, hogy kiölöd magadból a rossz érzéseket is, egy rettentõ nagy naivitás is társulna. Ha valaki átver, nem haragszol rá, és nem marad meg mint egy rossz tapasztalat. Ezek után meg simán lehet hogy megint átvernek.
Lényeg a lényeg, szerintem minden típusú tapasztalatra szükségünk van.
IGEN!!!
BÁRMIT megadnék azért, hogy törlődjenek az emlékeim!!!
Én igenis örülnek, ha végre örökre boldog lehetnék és soha többé semmi rosszat nem kellene éreznem!
Aki szerint ez nem volna jó, az egszerűen HÜLYE.
Volt a Black Mirror c. zseniális scifi antológiában egy rész, amiben egy kislány agyába olyan szerkezetet ültetnek, ami minden negatív élményt kifilterez, minden csúnya vagy félelmetes látványt kimaszkol a látómezejéből. Elég horror lett a vége, tanulságos megnézni, kicsit idevág.
Én biztos nem akarnék semmilyen múltbeli negatív élményemtől megszabadulni. Azok alkották az útszéljelzőt az életem országútjain, és azokra épül minden tapasztalatom, mit kell elkerülni. Emellett a jó élményeket is csak a rossz élményekkel alkotott kontrasztjuk emeli ki a semlegességből. És ahogy a milliomosoknak is megvannak a maguk anyagi gondjai, ugyanúgy igaz lenne ez a gondtalanokra is. Minden élmény, emlék, még a jók is széttagolódnának legjobbakra és nem annyira jókra, onnantól már a nem annyira jók lennének a szörnyű emlékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!