Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minden ember egy ketyegő,...

Minden ember egy ketyegő, időzített bomba?

Figyelt kérdés
A Szájer ügy kapcsán hallottam Bogár Lászlótól egy érdekes mondatot, miszerint, minden ember egy ketyegő, időzített bomba és ez szöget ütött a fejembe, mennyire igaz lehet, kíváncsi vagyok, mint gondoltok erről (és most szakadjunk el, ki mondta, kiről). Magam részéről biztosan állíthatom, hogy próbálok példaértékű életet élni, de simán adódhatnak olyan körülmények, amikor mégsem sikerül (bár a 25 férfi + ereszcsatornás bulit nem tudom elképzelni, nem is erre gondolok).
2020. dec. 5. 07:08
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Nem ismerem a körülményeket, nem tudom mire értette ezt. Így az a gondolatom hogy igaz, mivel egyszer mindenki meghal, senki sem él örökké.
2020. dec. 5. 07:13
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Ezen mi nem érthetö .kb annyi hogy nem tudhatod mi rejlik egy ember belsejében.milyen hajlamai vannak mit hajlandó elkövetni a céljáért.
2020. dec. 5. 07:51
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Jó embernek gondolom magam, de mégis tettem már olyat amivel kivertem másoknál a biztosítékot.

Semmi sem garantálja hogy ne forduljon elő többször.

Azt nem tudom ez mennyire jellemző másokra.

2020. dec. 5. 07:55
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
#2: Én még csak orvosi környezetben hallottam ezt. Ott azt jelenti, amit leírtam. Más jelentésről még nem tudtam eddig. De a #3 válaszából most már tudom, hogy nagyjából mire érthette.
2020. dec. 5. 08:04
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Szerinem az a része igaz, hogy minden ember "bomba", de nem minden esetben ketyeg.

Néha csak akkor kezdi el, ha valami/valaki ezt kiváltja.

2020. dec. 5. 08:19
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

A mai világban ez nagyon megtörténhet. Mondjuk "én" sem csináltam eddig semmi nagyon rendkívüli dolgot, de nem tudni, hogy holnap nem teszem-e meg?

Nemrég beszéltem valakivel, aki mondta, hogy a mai 55-60-asok-, de az előtte lévő korosztály körében igen sok a mentális problémával küzdő személy.

(Mondjuk azért érdekes, hogy a Zsóti is hoghogy most aktivizálta ismét magát ilyen szintre, bár tőle nem az első a robbanás...).

2020. dec. 5. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván kellett valami okosat mondania, számomra ez a mondat úgy jött át tőle, hogy a saját felelősségüket akarta csökkenteni, mert előtte meg azt mondta, hogy mindenkit kellene ellenőrizni, nem lehet mindenki a körükben benne, aztán meg mondd egy olyan mondatot, hogy hiába ellenőriznének mindenkit, mert úgyis mindenki egy időzített bomba. Hát, akkor hogy lehet ezt a két mondatot összerakni? Üti a kettő egymást. Tudták ezt régóta, meg ami számomra durva volt, hogy tudtak arról is, hogy gyerekekkel van thaiföldön(műsorban mondták el!!), akkor milyen morális szint uralkodik? Amikor ezt megtudták(2éve a gyerekes sztorit) miért nem rakták ki maguk közül?

Nyilván azért, mert nem volt köztudottan nyilvános. A poén, hogy a Bogárék nem is ezen voltak felháborodva, hanem azon, hogy ez kiderült! Tehát, nem azon, hogy alapból milyen morális szinten mozog, hanem azon, hogy ez nyilvános lett! A kettő nagyon nem mindegy!

Bort isznak, de vízet prédikálnak, nekik az volt a bajuk, hogy ez derült ki, a hiteltelenség.

2020. dec. 5. 08:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet vele, és nem is értem, mire gondolok pontosan.

Talán azokkal az emberekkel van gond, akiket ő ismer.

2020. dec. 5. 10:05
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Aki ezt állítja az összes emberről, azt kissé isten komplexusosnak tartanám. Mégis ki ő, hogy ítélkezzen az emberiség fölött?

Számomra kissé értelmét veszti a mondat, eléggé túldramatizált. Nyilván minden ember követ el hibákat, és akarva-akaratlanul okozhat ártalmat másoknak, viszont az nem annyira kártékony, hogy egy bomba robbanásához kellene hasonlítatni.

2020. dec. 5. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!