Minden ember egy ketyegő, időzített bomba?
Jó embernek gondolom magam, de mégis tettem már olyat amivel kivertem másoknál a biztosítékot.
Semmi sem garantálja hogy ne forduljon elő többször.
Azt nem tudom ez mennyire jellemző másokra.
Szerinem az a része igaz, hogy minden ember "bomba", de nem minden esetben ketyeg.
Néha csak akkor kezdi el, ha valami/valaki ezt kiváltja.
A mai világban ez nagyon megtörténhet. Mondjuk "én" sem csináltam eddig semmi nagyon rendkívüli dolgot, de nem tudni, hogy holnap nem teszem-e meg?
Nemrég beszéltem valakivel, aki mondta, hogy a mai 55-60-asok-, de az előtte lévő korosztály körében igen sok a mentális problémával küzdő személy.
(Mondjuk azért érdekes, hogy a Zsóti is hoghogy most aktivizálta ismét magát ilyen szintre, bár tőle nem az első a robbanás...).
Nyilván kellett valami okosat mondania, számomra ez a mondat úgy jött át tőle, hogy a saját felelősségüket akarta csökkenteni, mert előtte meg azt mondta, hogy mindenkit kellene ellenőrizni, nem lehet mindenki a körükben benne, aztán meg mondd egy olyan mondatot, hogy hiába ellenőriznének mindenkit, mert úgyis mindenki egy időzített bomba. Hát, akkor hogy lehet ezt a két mondatot összerakni? Üti a kettő egymást. Tudták ezt régóta, meg ami számomra durva volt, hogy tudtak arról is, hogy gyerekekkel van thaiföldön(műsorban mondták el!!), akkor milyen morális szint uralkodik? Amikor ezt megtudták(2éve a gyerekes sztorit) miért nem rakták ki maguk közül?
Nyilván azért, mert nem volt köztudottan nyilvános. A poén, hogy a Bogárék nem is ezen voltak felháborodva, hanem azon, hogy ez kiderült! Tehát, nem azon, hogy alapból milyen morális szinten mozog, hanem azon, hogy ez nyilvános lett! A kettő nagyon nem mindegy!
Bort isznak, de vízet prédikálnak, nekik az volt a bajuk, hogy ez derült ki, a hiteltelenség.
Nem értek egyet vele, és nem is értem, mire gondolok pontosan.
Talán azokkal az emberekkel van gond, akiket ő ismer.
Aki ezt állítja az összes emberről, azt kissé isten komplexusosnak tartanám. Mégis ki ő, hogy ítélkezzen az emberiség fölött?
Számomra kissé értelmét veszti a mondat, eléggé túldramatizált. Nyilván minden ember követ el hibákat, és akarva-akaratlanul okozhat ártalmat másoknak, viszont az nem annyira kártékony, hogy egy bomba robbanásához kellene hasonlítatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!