Mit tegyek, hogy ne legyek irigy? Nagyon rossz, hogy így érzek, de nem tudok változtatni rajta. 😔
Az irigység alapvető emberi érzelem, amíg nem csap át gonoszságba csak egy sajgó pillanat amíg nyugtázod, hogy másnak jobb, addig nincs vele teendő szerintem.
Másrészt ami kívülről irigylésreméltó, nem biztos hogy belülről is annak találnád. Rengeteg munka, lemondás vagy egyéb áldozat is lehet mögötte. Ha más nem, hát a rossz lelkiismeret.
Mit csinálnak? Mit tudnál tanulni tőlük, hogy előrevidd a saját életedet?
Ők sem alanyi jogon kapnak pénzt, és gondolom nem is hercegek.
Az irigykedés ösztönös dolog, de ha ezt (meg az ennek elfojtására fordított) az energiádat abba csatornázod, hogy a saját anyagi helyzeted javításával kezdj valamit, akkor egy idő után nem lesz miért irigykedned.
#4 vagyok.
#7: ha tanultál volna értelmes szakmát, akkor magától, fokozatosan elkezdett volna emelkedni a vagyonod és ha nem is feltétlenül tartanál ott, ahol a sógor, attól még nem kellene félned a holnaptól, ugyanis egy versenyképes szakma azért is versenyképes, mert nem munkahelyhez kötött - akkor is versenyképes marad, ha a világ végére költözöl.
És ha kimentél volna vele nyugatra, akkor pedig gyanítom, hogy jócskán lekörözted volna a sógor életszínvonalát.
Nem esélytelen, csak akkor nem ők a legjobb mesterek.
Én is sokáig ezt hittem, aztán most csinálom azt, amit soha nem hittem volna, hogy lehetséges.
Ne vágjátok el a saját érvényesülésetek útját hiedelmekkel.
"De tény, hogy nem lehet vele vagyonokat keresni..."
Nem tény egyébként, csak alkalmazottként nem fog menni.
De ha indítasz egy ilyen vállalkozást, speciálisan olyan betegségekkel foglalkozva, aminek a kezelésében a legjobb vagy, már más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!