Élnétek egy olyan világban, ahol csak pozitív tulajdonságokkal beprogramozott robotok élnének ? Úgymond a hibakódok, vagy a rossz, kicsinyes tulajdonságok ki lennének teljesen iktatva.
10: Neked nincs, mert te már tudod, hogy milyen az. Neked akkor is megmarad viszonyítási alapnak, ha többé nem lesz. De majd azoknak a generációknak, akik bele születnek?
Volt egy jó film, ami hasonlót dolgozott fel, csak nem robotokkal. Hát, ott sem lettek tőle boldogok :)
Nem élnék robotok között, legyenek bármilyenek. Egy gép sose fog érezni. Elméletben tudni fogja, hogy mi a boldogság és tud mondani példákat, hogy mik okozzák és el tudja játszani, de érezni sosem fogja. Ajánlom a Black Mirror sorozatot, főleg a "Be Right Back" című epizódot.
Egyébként a rossz érzelmeknek is vannak pozitív hozományai. Például az első emelt nyelvvizsgámon nem értem el az ötöst és borzasztóan haragudtam magamra, és ez a harag vezérelt arra, hogy legközelebb jobb legyek, ami sikerült is.
Ugyanígy a pozitív gondolatok sem hoznak mindig pozitív dolgokat. Hitler is egy utópiát szeretett volna megvalósítani azoknak, akik szerinte megérdemelték, látjuk is, milyen lett.
Ha jól értelmezem a Te általad felállított világban, mi emberek mind úgymond 'jó' robotok lennénk.
Köszönöm de kihagynám. Számomra az a szép hogy van választási lehetőségem. Mérlegelhetek, átélhetem a jót s rosszat egyaránt.
Hová tűnne a humor abban a kreált világban? Hogyan fejlődhetnénk ha nem lennének hibáink? Ott csak elégedettség lenne az pedig nem visz előbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!