Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Élnétek egy olyan világban,...

Élnétek egy olyan világban, ahol csak pozitív tulajdonságokkal beprogramozott robotok élnének ? Úgymond a hibakódok, vagy a rossz, kicsinyes tulajdonságok ki lennének teljesen iktatva.

Figyelt kérdés
Mindenki kedves lenne a másikkal, segítenének, megajándékoznák egymást stb.... Eltűnne a harag, gyűlölet, mert a programjukban nem szerepelnének ezek a szavak, azt sem tudnák, mit jelentenek ezek.

2020. nov. 30. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
10 - nem nagyon vagy befogadó ezen a területen, úgy látom :)
2020. nov. 30. 13:27
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

10: Neked nincs, mert te már tudod, hogy milyen az. Neked akkor is megmarad viszonyítási alapnak, ha többé nem lesz. De majd azoknak a generációknak, akik bele születnek?

Volt egy jó film, ami hasonlót dolgozott fel, csak nem robotokkal. Hát, ott sem lettek tőle boldogok :)

2020. nov. 30. 13:27
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az tűnik a logikával erősen szembenállónak, hogy egy érzések nélküli valaminek miként lehetnek érzésekre épülő tulajdonságai, de az sem semmi, hogy életként tekint valaki arra, hogy élettelen valamik kerülgetik egymást. AMI programok mentén teszi a dolgát, az végrehajt, - nem él. De a többi teljesen rendben!
2020. nov. 30. 13:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem élnék robotok között, legyenek bármilyenek. Egy gép sose fog érezni. Elméletben tudni fogja, hogy mi a boldogság és tud mondani példákat, hogy mik okozzák és el tudja játszani, de érezni sosem fogja. Ajánlom a Black Mirror sorozatot, főleg a "Be Right Back" című epizódot.

Egyébként a rossz érzelmeknek is vannak pozitív hozományai. Például az első emelt nyelvvizsgámon nem értem el az ötöst és borzasztóan haragudtam magamra, és ez a harag vezérelt arra, hogy legközelebb jobb legyek, ami sikerült is.

Ugyanígy a pozitív gondolatok sem hoznak mindig pozitív dolgokat. Hitler is egy utópiát szeretett volna megvalósítani azoknak, akik szerinte megérdemelték, látjuk is, milyen lett.

2020. nov. 30. 13:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értelmezem a Te általad felállított világban, mi emberek mind úgymond 'jó' robotok lennénk.

Köszönöm de kihagynám. Számomra az a szép hogy van választási lehetőségem. Mérlegelhetek, átélhetem a jót s rosszat egyaránt.

Hová tűnne a humor abban a kreált világban? Hogyan fejlődhetnénk ha nem lennének hibáink? Ott csak elégedettség lenne az pedig nem visz előbbre.

2020. nov. 30. 14:17
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez nem általam felépített, inkább ilyen fantazmagória.
2020. nov. 30. 14:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Elnézést ha rosszul fogalmaztam.
2020. nov. 30. 15:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, akkor minden robot egyforma lenne és a világ unalmassá válna
2020. nov. 30. 16:11
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Emlékek őrét láttad már?
2020. dec. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!