Az ilyen emberek elfelejtik, hogy másokat majdnem a halálba szekáltak?
Volt két osztálytársam gimnáziumban, először azt hittem, barátok vagyunk, de kiderült később, hogy csak kihasznááltak, a hátam mögött gúnyoltak. Amikor kiderült, lényegében ugyanott folytatták, csak már szemtől szemben.
Sokszor úgy, hogy a külvilágnak ne legyen feltűnő.
Nem részletezném, a durva inkább az volt, hogy évekkel később osztálytalálkozón is elkezdte a szekálást, tehát még mindig ez volt a fejében, hogy engem bántani piszkálni kell-természetesen mindenki kussban maradt. Én ekkor visszaszóltam neki, kiálltam magamért, bár nem érdekelte nagyon szerintem, régebben sem vette magára.
Pár éve történt egy helyi tragédia. Az illető, aki bántott a helyi újságban is megszólalt az ügy kapcsán egy cikkben. Ott olyan dumát levágott, mintha ő lett volna maga a csodálatos Terézanya, aki értetlenkedik a tragédián és hogy nem szabad bántani embertársainkat bla-bla.
Tudom hülyeség, de annyira felhúzott, mivel velem valahogy nem volt ilyen megértő és ha tehetette alázott.
Nem sajnáltatni akarom magamat, mert én is hülye voltam, de fel nem tudom fogni, hogy az ilyenek elfelejtik, hogy másokkal mit tettek? Amúgy nemcsak én voltam az "áldozata".
A másik is hasonló mentalitású, de ő még sunyibban csinálta ezeket.
Természetesen mindkettő nagyon népszerű volt gimnáziumban és később is, kivéve azok számára, akiket bántottak.
(Azóta nem tudok róluk semmit, csak sajnos az egyik szakmabeli és párszor talákozom a nevével)
Én általanosban duci srácként éltem át ezeket,de velem rossz lóra tettek mert összehaverkodtam a leg kegyetlenebb sráccal a suliban és elmondtam neki,hogy nem hagynak békén, aztán rájuk szálltak és az egyiket kivették a suliból a másik megbukott a harmadik meg észhez tért.
Szakközépben én is szekáltam egy gyereket kb fél évig, pár évvel később személyesen felkerestem és bocsanatot kértem,megittunk egy üveg sört és azóta is jóban vagyunk.
Fiatal voltam és buta, tanultam belőle, azóta mi dog kiállok a gyengébbért bárhol!
Nálunk is történt ilyen a 20 éves osztálytalálkozónkon, azt hittem az ember kinövi az ilyesmit, de nem.
A vicc az, hogy kb. a suli legjóképűbb legsportosabb, ráadásul nagyon jótanuló fiúja szekált egy csendes, magának való szobatudós srácot. Na ennyit a külső és a belső összhangjáról.
Ezeknek tenyleg csak azzal tudsz visszavagni, ha az o szintjukon jatszmazol. Engem altalanosban ugy szet szekaltak, hogy ongyilkos akartam lenni mar 12 evesen is. Ovodaban is ram szalltak a nagyszajuak, akik kompenzaltak az otthoni szar korulmenyeiket, a szuleim mindig azt mondtak, hogy biztosan okuk van ra, ha ennyien es ennyire kikozositenek.
Aztan kozepiskolaban rajottem, hogy nem, nem erdemlem meg. Sosem piszkaltam senkit de kinyitottam a szam es igenis nagypofaju lettem, nem is mertek megszegyeniteni, a pletykakat meg mar elengedtem a fulem mellett, nemelyik durvabbert azert megkapta a terjeszto a magaet. Lettek barataim is, egeszen jo tinikorom volt.
OKJ-n ugy voltam vele, hogy na, felnottek vagyunk vegre, biztos voltam benne, hogy nem egy ovodas szinvonal lesz az uj kozosseg, szoval en is visszaterhetek a csendesebb, kedves enemhez, majd biztosan szert teszek par uj kulturalt baratra. Hat, mekkorat tevedtem! Osszehordta a szemetet a szel szintu osztaly volt. A csendeseket piszkaltak, azokat is, akiknek a kulsejuk nem atlagos, azokat is, akiknek a kulsejuk csinosabb volt az atlagnal (ez lanyok kozott ertendo). Ugy ramszallt valami luvnya, hogy kulon facebook csoportot hozott letre a kis bandajanak, amiben rajtam gunyolodott. Folyton ugatott nekem, hisztizett a tanaroknak, hogy tuti csaltam meg puskaztam, azert irok szinte hibatlan dolgozatokat, mert en biztosan nem lehetek okos. Kisirt plusz pontokat, hogy jobb legyen az enyemnel. Mindent bevetett, az osztalycsoportbol is ki voltam tiltva. Tiszta ovoda, ott is hagytam az egesz iskolat es elmentem egyetemre. Ahol szinten nincs nagy kulonbseg, de legalabb nem alazzak folyton az embert masok elott.
Ezek kozul, akiket fent emlitettem a manapsag nagy emlatiaval rendelkezo megmondoember lett szinten, akiket mennyire megraz masok szenvedese. Aha.
Elnézést, késve reagálok, köszönöm a válaszokat!
Utolsó a te történeted nagyon durva, sajnálom. Működött a falkaösztön is náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!