Ha csak úgy ehetnél húst, hogy te magad töröd el az
állat nyakát, vágod le, inkább lennél vegetáriánus
vagy megtennéd?
Figyelt kérdés
Osztálycsoportba az egyik gy**ér beküldött egy videót, amiben egy férfi levágja egy vágással a disznó nyakát, amit hátul egy másik ember nyugtatgat. Utána az állat, fej nélkül, izgett-mozgott, szinte menekült a teste. Rossz volt nézni, nem is tudtam, hogy ilyet küld be.
Szeretem a húst, de azt hiszem, ha nekem kéne levágnom bármilyen állatnak a fejét, kitörnöm a nyakát, inkább élnék tofun és salátán.
Kétféle húst eszek meg, a csirkét és a halat. Anyukám megtanított halat pucolni, nagymamám tsúkot belezni-kopasztani. Megoldanám magamnak egy nyikkanás nélkül, rám az ilyen wannabe pszichiterrorral nem hatnak, kell a fehérje.
A többi állathoz nem nyúlok, kaja szempontból érdektelenek számomra.
2020. nov. 21. 15:59
12/19 anonim válasza:
Nem. Viszont én a nyers hústól is undorodom... Szeretem a húst (csirke, marha, disznó, liba... sok mindent), a csontos húsokat is megeszem pl. sütve vagy húslevesben főve, szeretem a csirkebőrt, a töpörtyűt stb., szóval így egyáltalán nincsen semmi bajom a hússal és szeretem, szívesen fogyasztom. Őszinte leszek, hogy engem nagyon az állatok védelme, környezetvédelem stb. sem befolyásol ebből a szempontból. Viszont magamnak soha nem készítek húst (max. ha boltban veszek darált húst és azt csak be kell önteni a serpenyőbe), mert undorodom tőle. Nem tudok hozzányúlni, letisztítani, feldarabolni vagy formára vágni stb., mert szerintem gusztustalan. Az állaga, a szaga, a színe, a tapintása, mindene... Úgyhogy én más által elkészítve szívesen fogyasztom, de magam nem használok húst és ugyanúgy megölni sem tudnék egy állatot. Pedig amúgy vidéki vagyok, a nagyszüleim is tartottak állatokat és le is vágták őket, szóval láttam ilyet bőven. Nekem nem menne.
2020. nov. 21. 16:44
13/19 anonim válasza:
Vega lennék. Ritkán eszem csak húst de akkor is furdal a lelkiismeret.
2020. nov. 21. 16:56
14/19 anonim válasza:
Mióta elbírom a kést, aktív részese vagyok a disznó-, csirkevágásnak a szüleimnél. Nem okoz gondot.
2020. nov. 21. 18:00
15/19 anonim válasza:
Le. Mondjuk attól is függ milyen állatról van szó. Valamiért a tehenet nem szívesen vágnám le, a sertést viszont könnyebben levágnám. Szárnyast, nyulat is. Egy lovat már sajnálnék.
2020. nov. 21. 18:57
16/19 anonim válasza:
spoiler: az állat nyakát nem szokták eltörni. A legrövidebb úton el kell vágni a torkát vagy levágni a fejét, nem szabad hagyni egy másodpercig sem fölöslegesen szenvedni. Nálunk a családban hagyománya van a horgászatnak és a csirkevágásnak is, de erre még a nagyszüleim is gondosan figyeltek. Sosem voltunk hülye némberek, hogy csavargassuk állatok fejét, a tyúk szárnyát hátrahúzogassuk úgy, hogy eltörjön a szája vagy bármi hasonló.
2020. nov. 21. 20:28
17/19 anonim válasza:
szárnya*
2020. nov. 21. 20:28
18/19 anonim válasza:
Alapból vega vagyok, ezért is. Ha ránézek egy szelet sülthúsra az jut eszembe, hogy ennek az állatnak milyen körülmények között kellett élnie és mennyit szenvedett. Én nem akarok szenvedést okozni, nekem nincs több jogom az életre mint neki.
2020. nov. 21. 22:51
19/19 anonim válasza:
Nem vagyok nagy húsevő de megtenném. Tipikus kisvárosi lány voltam, nagyszüleimnél vidéken láttam csirke, disznó és nyuszi ölést. Mindig megengedték, hogy megsimogassam az állatokat mielőtt leölik őket, bár ezzel inkább csak magamat vígasztaltam. Sokáig nem békültem ki ezzel a brutalitással.. aztán láttam pár KFC-s csirkefeldogozós videót. Nálunk legalább volt neve az állatnak, nem kegyetlenkedtek velük, jól tartották őket és arra is figyeltek, hogy minél rövidebb idő alatt végezzenek az állatokkal.
Ezek tudatában vállalnám, a saját ölésből fogyasztott hús elfogyasztását.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!