Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akar téged megváltoztatn...

Miért akar téged megváltoztatni valaki, ha már az elején szerelmet vallott neked? (példa lent)

Figyelt kérdés

- Van egy új párod, aki nagyon imád téged és már nagyjából ismer is téged.

- Telnek a hónapok és egyre többször kritizálja a szokásaidat vagy a személyiséged. A vita eléggé elfajulhat, mivel mindig te leszel a hibás mindenért és jön a durci "nem szólok hozzád minimum 2 napig, könyörögj nekem és esetleg megbocsájtok" napok jönnek.

- például: nem tetszik neki, hogy naponta hallgatsz zenét... Vagy; miért nézel ilyen vagy olyan filmeket... miért kell fiúkkal barátkozni... miért nem adod ide a bankkártya számod.... miért nem adod ide a jelszavadat... Lehetne még sorolni.

- szóval, jópár dologba beleköt, de azért szeretne megváltoztatni, mert szerinte az nekem lenne a jobb. Ha nem tetszenek neki a partnere dolgai, akkor miért nem szakít vele?

- volt egy ilyen kapcsolatom, ezért vetődött fel bennem a kérdés.

2020. nov. 18. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Erre a típusra gondolsz?

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

Le akar húzni,hogy uralkodhasson rajtad.

2020. nov. 18. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, jó kérdés. Ez a tipikus "én tudom mi a jó neked" mentalitás.

Hasonló volt az exem is. Eleinte nem volt semmi baja, aztán hirtelen semmi se volt jó neki. Konkrétan megmondta, hogy ha olyan maradok, amilyen, akkor belőlem olyan szülő lesz később, aki lelki roncsot csinál a gyerekeiből. Ennek nem volt más oka, mint hogy introvertált vagyok, és nem tetszett neki, hogy én szeretek egy-egy órát elvonulni olvasni és csak simán magamban lenni (de tényleg). Azt mondta meg akar változtatni, és "kihúzni" világomból.

Szerintem az ilyen ember szimplán csak képtelen az elfogadásra, és a maga képére akar formázni téged. Hiába mondja, hogy szeret, ha őszintén szeretne, nem akarna megváltoztatni. Az ilyenek szerint csak az jó, amit ők gondolnak, és nem érdekli őket, ha ezzel akár a másik lelkébe taposnak.

2020. nov. 18. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert csak jó alapanyagnak tart, akit mint valami gyurmát, majd "megformáz" és ezáltal felül fejleszt. Természetesen ez az embertípus mindig meg van győződve a saját igazáról és arról, hogy ő csak "jót akar neked". Kb. a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve tipikus esete, ahol végül te leszel lelkileg roncs, hogy folyton megfelelj a másik elvárásainak.
2020. nov. 18. 22:08
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem tetszenek neki a partnere dolgai, akkor miért nem szakít vele?"

Ha meg szakít vele, akkor az lenne a baj, hogy miért szakít valaki minden apróságért és miért nem próbálja megbeszélni.

2020. nov. 18. 22:25
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy egy kapcsolat elején valahol mindenki a jobbik énjét mutatja, a kritizáló és kritizált fél is. Aztán megismerik egymást.
2020. nov. 18. 22:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Az elfogadás és a folyamatos erőszakos megváltoztatás között nagy különbség van.
2020. nov. 18. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

Engem egy ilyen exem tanitott meg arra hogyan legyek öntörvenyü.

Egy lelki roncs lettem mellette. A tovabbi kapcsolataimban viszont màr ha csak megmukkan vki, repül azonnal.

2020. nov. 18. 23:03
 8/9 anonim ***** válasza:
34%

Bátyámnak most sorban a 4. barátnőjével történik ugyanez-

-Legyen gyerekünk-mondja a nő

-Rendben...akkor viszont előtte nem ártana leadni 1 kicsit nem?

-Micsoda?Miért?

-Mert ha kezdődő elhízással leszel terhes és semmit sem tudsz a tudatos és egészséges táplálkozásról és akarat sincs benned,hogy megtudj róla valamit,akkor a 10-12 kiló helyett rád fog jönni 30 kiló,amiből 20 felesleges és utána ott fog maradni rajtad...nekem az meg nem tetszik.

-Jó rendben,akkor fogyok.

Írnak étrendet,a csaj küldi a képeket a hús zöldségről meg hogy milyen finom,ami persze full kamu.

Eltelik 2-3 hét mérlegre állnak és nemhogy fogyott 1 vagy 2 kilót,hízott.

Szóval a kérdésre válaszolva,ő azért akarja megváltoztatni őket ebben az 1 dologban,mert egy tudatos,igényes szép nőt akar.

Mi meg hiába mondjuk neki,hogy úgyis elhíznak idővel,azt mondja hogy ez nem igaz,léteznek igényes nők is.

2020. nov. 19. 00:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem az igazi, mármitn a akpcsoalt, és ezért akarja alakítani.
2020. nov. 19. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!