Milyen ember az olyan aki saját magához méri az embereket ?
Ez szerintem gyengeség de lehet hogy tévedek. Folyton azt hiszi magáról az illető hogy jobban tud mindenkinél mindent , és ha valaki mást mond akkor folyamatosan megcáfolja amit az illető mond. Olyan fölényesen mindezt hogy egyértelműen éreztesse hogy ő gondolja jól És az az igaz amit ő mond. Nem engedi hogy mások nála tobbet keressenek mivel azt gondolja magáról hogy ő az etalon es nála tobbet senki se keressen mikor senki sem olyan jó dolgozó mint ő. Elismeri részben mások hozza értését, de bele halna ha el kéne ismernie hogy valamiben nem ő a jobb a szebb az okosabb. Stb.
A kollégáim tartanak tőle mert folyamatosan kioktat másokat elég agresszív temperamentummal. Nem gonosz ő mert segített már sok mindenkinek de végül utána úgyis vissza van kiabálva. Nem minden esetben , de ha valaki olyan dolgot tesz ami neki nem tetsző akkor mindig elkezd szerepelni es lealázni a másikat. Bosszút áll. Meg ilyesmik. Miért lesz valaki ilyen ? Miért nem veszi eszre hogy nem jó amit csinál?
Nincs végzettségem hozzá. Teljesen más szakon végeztem.
Nem cserélem gyakran a munkahelyeket
El tudok tölteni éveket egy helyen, ha valamivel végképp nem tudok azonosulni akkor döntök a váltás mellett.
12:02-es vagyok
"Kezdjük ott hogy nem csak a pénz miatt járok be dolgozni." Evvel csak magadnak ártasz anélkül, hogy a kizsákmányolódon kívül valakin is segítenél, kedves Kérdező. Minek viszel be dolgokat a munkahelyedre, amik nem oda valók?
"Nekem a lelki és személyiségi fejlődés is egyaránt fontos." Persze, pl. hogy hogyan védd meg a magad érdekeidet. Ezt kell leginkább és elsősorban megtanulnod.
"Nem vagyok semmire kellő mert úgy érzem sok mindent meg tettem már a munkahelyemért." És a munkahelyed viszonzta ezt számodra? Nem? Hát akkor meddig akarod folytatni ezt a projektet?
"Sokszor mondtam le magamról annak érdekében hogy az üzlet jól menjen." A kizsákmányolást önkizsákmányolással tetézed, gratula.
"Cserébe nekem el kell viselnem azt hogy el nyomnak mert irigyek ram ?" Semmit nem kell elviselned, csak ami a munkaszerződésedben van.
"Nem hagynak kibontakozni ?" Mióta szól a munkahely a kibontakozásról? Hol élsz te? Arról szól, hogy hogyan lehet rólad és a munkatársaidról több bőrt lehúzni. Üdv a realitásban. 25 évesen remélem, kibírod az igazságot.
"És hozzám van vágva most már az is hogy a pénz miatt járunk be blabla." Normális ember a megélhetése érdekében vállal munkát, ugye... te miért is?
"Mi vagyok én? Egy rabszolga ?" Ó, belesodródtál egy helyzetbe, ami kényelmetlen számodra, és nem tudod uralni?
"Ha nemet mondok hogy megkérnek szabadnapomon menjek be vagy menjek be hamarabb dolgozni akkor meg én leszek az aki nem csapattag ?" A csapattagságért adnak benzint vagy kenyeret? Ugye, nem? Aki csapattá akar titeket gyúrni, az még jobban ki akar zsákmányolni téged és a munkatársaidat. Amúgy hogy a fenébe jut eszükbe felhívni téged a szabadnapodon? Rosszul szoktattad őket, Kérdező.
"És nem lehet ram számítani?" Ó, én a helyedben hordanék egy "Rám nem lehet számítani" kitűzőt, hogy tudják kivel van dolguk. Problem solved.
"Ha nekem vannak lelki gondjaim akkor egy sz.r ember vagyok Mert fel merem hozni ?" Ó, nem vagy sz*r ember, hanem csak egy naív gyermek. Ne vidd be a problémáid, mert az rontja a hatékonyságot.
"Sz.r vagyok Mert nem csak a pénzt nézem?" Nem, inkább társaság- és referenciapont-hiányos. Olyasmit vársz a cégtől, amit az nem fog (nem is érdeke és nem is erre van kitalálva) megadni neked. Miért kell a cégtől megbecsülést meg támogatást várni? Teljesen irreális.
"Viseljen el azt amit nem akarok ?" Ugyan, dehogy próbálj meg asszertíven, az érzelmeidet minimalizálva kommunkálni, a jogaidat érvényesíteni.
"Minden munkahelyen ez van mert egy olyan világban élünk ahol a társadalom maga a vírus." Gondolom, minden munkahelyen dolgoztál már...
"Egy beteg elme ." Itt kissé elvesztetted a fonalat és inkoherenssé vált az írásod.
"És ilyen elvárásokat állít fel." Ugyan, dehogy, ebbe a csapdába te sétáltál bele. A lépéseidet az éretlen, és főleg tájékozatlan személyiséged okozza. Ha gyúrsz életismeretre, akkor majd belejöszz a mindennapok harcaiba. És kevésbé fogod a munkahelyi dolgokat olyan nehéznek érezni.
"Dolgozom eletem végéig a semmiért??" Ugyan, csak akkor kell életed végéig a semmiért dolgoznod, ha eladtad magad. Miért adtad el magad nekik? Miért nem "vásárolod" vissza magad?
"Egy kis pénzért?" Miért nem dolgozol többért? Miért nem tanultál jobban fizető szakmát? 25 évesen nem késő képzésre járni, ugye. Lusta-e vagy?
"Cserébe minden el van várva tőlem?" Ó, amíg az énhatáraidat nem jelölöd ki, minden cég és mindenki be fog próbálkozni nálad.
"Jó képességeim vannak , vannak hátrányos tulajdonságaim is , de úgy gondolom hogy rendelkezésemre áll bizonyos idő es lehetőségem van korrigálni saját magam érsekében ha úgy gondolom es jónak látom." Hát akkor fogj hozzá a korrekcióhoz MOST.
"Elhitették velem hogy egy árnyék vagyok anélkül hogy hangot adtak volna neki." Más életterületeken is elutasítod a felelősségvállalást? Konkrétan úgy írsz a cégről, mint ha 5 éves lennél, akinek semmi hatalma a saját élete felett. Hogy jutottál ide? Érdekel.
"A háttérben titokban es azt hittem remek emberekkel vagyok -körbe véve." Hát, eddig hittél valamit, mostantól higgy mást. Jogodban áll. Csak rajtad múlik, mit vetítesz a külvilágra.
"Valójában itt mindenki csak meg akar felelni és ha én nem akkor már ember számba se vagyok véve." Te munkaerő vagy ott. Ennyi. Nem kell ezt misztifikálni. Ha volnának erős, támogató emberi kapcsolataid, akkor ezt a helyzetet könnyebben tudnád kezelni. Miért nincs érzelmi hátországod?
"Nem állok be a sorba." Nem az a gond, hogy nem állsz a sorba, hanem hogy nem játszod el. Erre is képtelen vagy?
"Ezt várják el. És ezt szó szerint is el hangzott már" Mindegy, mit várnak el, a szerződésedben foglaltak az irányadóak, nemdebár.
Idővel javulni fog a helyzet, nyugi. Úgy értem, ha érlelődsz a tapasztalataid és a rutinod elviselhetőbbé tezsik majd a céget (és benne a kis, rendszeresen bénázó saját magadat). Ha megtanulnál kommunkálni, és kevésbé érzelmi alapon látni a világot, könnyebb lenne az életed. Belevágsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!