Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az MBTI-elméletről?

Figyelt kérdés

Azt mondják, az "ellentétes előjelű" funkciók kiegészítik egymást, tehát pl. egy INTJ-hez (Ni-Te-Fi-Se) egy ENTP (Ne-Ti-Fe-Si) illik legjobban.

Ez alapján hozzám, INFP-hez egy ENFJ passzolna, de a valóságban, hogy a legtöbb ENFJ bizonyos tulajdonságai kifejezetten idegesítenek, nem érzem, hogy ők lennének az ideális lelki társak számomra. Igaz, van olyan ENFJ közszereplő, akire felnézek, de az más, magánéletben vele se jönnék ki annyira jól.

Neked mi a típusod, illetve az árnyékod, és milyen érzéseid vannak utóbbival kapcsolatban?

2020. nov. 11. 17:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Néha de, viszont legalább nem tűntök fake-nek, és bár a többi INFP nevében nem beszélhetek, az én Fi-m többre tartja az őszinte, önazonos keménységet, mint a megjátszott jópofizást.
2020. nov. 12. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Jah. A szellemszikrás fb csoportból a vezető srác azt mondta az INTJ-kre, hogy a szociális normák információit nem fogadják be. Nem érezzük, hogy meg kéne játszani magunkat, vagy szerepelni kéne valahogy. Elég jó ilyennek lenni.
2020. nov. 12. 16:11
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Ezt nem így kell nézni. Ez az összeillés azt mutatja meg, hogy mennyire egészítitek ki egymást. Kihozzák egymásból a legjobbat. De ez egyszerűen túlzottan egyénfüggő, hogy alapjáraton mennyi közös témájuk van, stb. Pl. vegyünk egy INFP-t. Nincs extrovertált érzékelése, így általában nem figyel arra, hogy hogyan néz ki, hogyan öltözködik stb. Elmegy valami nagyobb rendezvényre, ahova hülyén öltözik fel, vagy valami. Ezen az ENFJ-k tudnak kiakadni a legjobban. Nem értik, hogy van pofája megsérteni ezeket az íratlan Fe szabályokat, pedig az INFP nem direkt csinálta. Érted? Nagyon sok konfliktus útján, de nagyon szépen kiegészítik egymást. Mondjuk szerintem az INxP-k (főleg az INTP-K) ezalól kivételek, mert túlzottan önfejűek, megvannak elégedve magukkal, úgy ahogy vannak. Persze azt mondanánk, az INTJ-k is ilyenek, de ők szerintem általában belátják, hogy tényleg hasznukra lehet az a hiperaktív ENTP :D
2020. nov. 18. 17:40
 14/17 A kérdező kommentje:
De miért kellene kiegészítenetek egymást a pároddal? Mintha az lenne a cél, hogy az INFP 10-es skálán 2-esre veszi figyelmbe a szociális normákat, az ENFJ 9-esre, és baszogassák addig egymást, amíg mindkettő eljut 5,5-be. Viszont ki a franc vágyik erre? :D Szerintem sokkal jobb, ha a másikat is 2-esre érdrkli, elmegyek vele szarul öltözve valahova, és ha egy ENFJ-t ez triggereli, együtt a szemébe röhögünk.
2020. nov. 20. 05:39
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
13: az rohadt nagy hülyeség, hogy az extrovertáltak többet adnak a külsejükre. Introvertált vagyok, és nekem nagyon fontos, hogy jelenek meg, és hogy olyan dolgokkal vegyem körbe magam, amiket szépnek látok.
2020. nov. 20. 11:47
 16/17 anonim ***** válasza:

14

Én sem írtam, hogy feltétlen van értelme. Csak leírtam, hogyan működik az elmélet. És ugye ezt nem úgy kell nézni, hogy a 9 jobb mint a 2. Inkább ahogy írtad,megszületik az 5,5 ami az arany középút. Mármint számotokra. Mert egy akadályt megugrottatok, de mindig lesz kihívás a párodban, sosem unjátok meg egymást. Személy szerint én sem vállalnám ezt be, nekem sem érné meg. Ahogy te is írtad, én is inkább lennék egy "2"-sel.

15

Mikor írtam én olyat, hogy az extrovertáltak jobban adnak a külsejükre? (bár statisztikák alapján lehet így van, nemtom) Azt írtam, hogy mivel az INFP funkciói sorrendben Fi-Ne-Si-Te, az árnyék funkciói pedig Fe-Ni-Se-Ti, általában nem igazán érdekli őket a körülöttük lévő fizikai világ. Mivel az árnyék funkciók között a 3. a csaló. Amelyik funkciód itt helyezkedik el, az lehet azt hiszed van, de közben nagyon nincs. És mivel ez itt a Se(extrovertált érzékelés), ami a körülöttünk lévő világ pillanatnyi érzékeléséről szól, a két INxP típus hajlamos mellőzni az ilyen dolgokat. Lehet ISFP vagy, nekik a 2. helyen van ez a funkció.

2020. nov. 24. 02:00
 17/17 anonim válasza:

Hey! :)

Elvileg ENFP lennék, de ezzel nem tudok azonosulni annyira. Pedig évek óta olvasgatok ilyen irányban, rengeteg tesztet kitöltöttem, de még a közvetlen kognitív funkciókat vizsgálók esetében is a legvalószínűbb, hogy ENFP volnék, meh... :D

Inkább érzem magamat egy nyitott INFP-nek. :D :D

De ami tény, hogy engem nagyon lenyűgöznek az INFJ-k! :)

Ami érdekes volt, hogy fent voltam még a covid előtt társkeresőn és 10 randipartner hölgyből stabilan 6 INFJ volt. Igen, mindegyiket érdekelte az MBTI, ez is egy tök jó és izgalmas téma volt közöttünk. 😅 (dobogón megosztozva: ISFJ, ESFJ, ENFJ, ők megcsinálták a tesztet a kérésemre, de nem eröltettem. :D). Most a COVID előtt volt egy lelkileg nagyon padlós korszakom (hosszú és bonyolult, magamra haragudtam, mert én szakítottam meg a lehetőségeket 90%-ban), azóta javulgatok, szétanalizáltam (padlóig leoltsam magamat, szokásom sajna) magamat lelkileg, igyekeztem, hogy a korábbi történések gyökerét kiirtsam magamból.

Jah, meg ráfoghattam most a járványra a dolgot, hogy nem társkerizek. :P

tl;dr: Jah, nekem nagyon bejönnek az árnyékfunkcióval bíró emberek. :)

De nem zárkózom el a többi személyiségtípustól sem, amúgy is ezek csak cimkék, nem? :)

2020. dec. 14. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!