Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bunkó vagyok, amiért nem...

Bunkó vagyok, amiért nem fényképezgetek másokat?

Figyelt kérdés

Persze nem az ismerősökről van szó, hanem idegenekről. Sokat utazunk, kirándulunk, és az utóbbi pár évben már lassan egy tóra nem mehetek le sétálni, kéregetik az embert, hogy fotózzam le őket. Párok, családok, motorosok... van, hogy utazás közben nagyobb nevezettességeknél akár többen is megkérnének. Én pedig visszautasítom.

Kicsit bunkónak érzem magam miatta, de nem akarom más telefonját fogdozni. Ez eddig is így volt, nem bízom mások higiéniájában. Most, a vírushelyzet idején pláne mindenkit elzavarok, nem taperászom senki telefonját. Tudni lehet, hogy az emberek egyik legkoszosabb tárgya.

Szerintetek nagyon bunkó vagyok? Van, hogy csak úgy teszek, mintha nem venném észre őket és elsétálok, van, amikor megmondom egyszerűen, hogy nem. Általában rácsodálkoznak, majd odébbállnak.

Miért nem esik le másoknak, hogy ez illetlenség?

2020. nov. 11. 12:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Akkor a fotózásra kéregetőkért miért lennék bunkó, ha pl egy koldust vagy egy MLM ügynököt el szabad zavarni?"

A koldulásnál, agresszív marketingnél, hittérítésnél elég egyoldalú dolog: néhány ember tukmálja magát a nagyközönségre. A fotókészítés más: az átlagemberek körében bárkinek támadhat igénye arra, hogy egy nevezetességnél megörökítsék őt, és bármikor megfordulhat a felállás (nem ritka, hogy miután megcsináltam valakinek a fotót, megkérem én is, hogy csináljon rólam, win-win). Az emberek szeretnek olyan világban élni, ahol ha úgy adódik, valaki készséggel csinál róluk fotót, cserébe ők is elviselik, hogy időnként megkérik őket fotókészítésre.

2020. nov. 11. 14:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért valahol vicces, hogy egy "Bunkó vagyok" kérdésre leírtam, hogy igen az a kérdező erre törölték a válaszomat :D
2020. nov. 11. 14:50
 13/14 anonim ***** válasza:
#12 Pedig elég sokan rányomtuk a zöldet.
2020. nov. 11. 14:57
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem az.
2020. nov. 11. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!