Van olyan ismerősötök, aki annyira ráparázott a koronavírusra, hogy amikor beszéltek, szinte nincs is más témája?
3-as vagyok. Egyáltalán nem ideges. Viszont semmi másról nem tud beszélni, és ha valaki beteg lesz, azonnal küldi teszteltetni (fizeti, ha a háziorvos nem írja ki). Ha negatív, akkor is 2 hétig nem jöhet. Aki beteg lesz (nem covidos) a közvetlen kollégáit is hazaküldi egy hétre. Ha nincs tünet, csak akkor jöhetnek ismét. Ha valaki pozitív, csak a negatív teszt után egy héttel jöhet.
Ha nincs az orrunkon a maszk, írásbeli figyelmeztetés. Belépéskor kilépéskor hőmérőzés. Ha valakinek családtagja covidos, az csak negatív teszttel jöhet dolgozni.
140 fős cég vagyunk.
Pl. hozzánk jött most többször is egy szaki, minden alkalommal ezzel kezdi. Először azzal, hogy nem hisz benne. Oké. Aztán következő alkalommal már hitt benne (vallásosság fejlődése :D) de biztos hogy ember csinálta a vírust. Nekem ez úgy jön le, hogy nem tudja feldolgozni az agyával, ezért ilyen menekülési útvonalakat talál maga számára. Ezt már évtizedekkel ezelőtt leírták a kutatók, hogy az emberi agy nem képes feldolgozni az exponenciális hatásokat, pl. a klímaváltozás valós veszélyét a nyugati fogyasztói társadalomra vagy a nagyobb csapásokat, és akkor megfigyelhetők az ilyen kényszeres menekülési útvonalak, hogy különböző mesékben kezdenek hinni, meg rossz célpontra támadni stb.
Aztán ott a nagyanyám, aki már attól gutaütést kap, ha megtudja, hogy kiléptünk a házból. Mert ő már nem tud mást csinálni, mint folyamatosan nézi a tévét és hát eléggé el nem ítélhető módon mostanra meggyőződésévé vált, hogy a világ az egy életveszélyes hely, ha csak kilépsz az utcára, már leütöttek, kiraboltak, felnégyeltek.
Szerencsére én az egyetemi tanulmányaim során rájöttem, hogy a médiának azt sem szabad elhinni, ha kérdez, ráadásul szintén a tanulmányaim miatt elvi szinten fel voltam már készülve ilyen helyzetekre, szóval már jóval a bekövetkezése előtt azt a tanácsot adtam magamnak, hogy mihelyst befigyel egy ilyen, a minimálra kell korlátozni a média követését és ezt tartom is. Az ismerőseim tudják ezt és szólnak, ha lenne valami olyan új szabály, amiről így lemaradok, de egyébként egyre többen közülük is inkább leállnak a médiafogyasztással, mert nagyon sokat dob az ember közérzetén (és a stressz csökkenésével az immunrendszerén is). Szerencsére a szabadságérzésemet ilyen dolgok nem tudják befolyásolni, hogy maszkviselés vagy kijárási korlátozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!