Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gyűlölik ennyire a...

Miért gyűlölik ennyire a gazdagokat? Miért akar mindenki gazdagok nélküli világban élni?

Figyelt kérdés

A féltékenységen kívül?

Annyiszor hallani, hogy milyen lenne a jövő világa, amiben jó élni: 10 ből 9-en megemlítik, hogy gazdagok nélkül.

Oké, olyan szinten féltékenyek, hogy képesek lennének ölni, de ezen kívül van még valami más?

Ja, meg igazságtalannak tartják. Hát, kezicsókolom. Az élet ilyen.

Ha sokat tanult, alapított egy céget, ami sok pénzt hoz akkor attól ő miért lesz utálatos tahó paraszt gazdag ember? Csak azért, mert van aki nem jut tovább a takarítói állásnál?

Hihetetlen, hogy mennyire utálatosak az emberek a gazdagokkal szemben. Egyik ismerősömnek van egy autókereskedése és bizományban árul autókat.

Egyszer kért, hogy segítsek már neki telephely váltáskor átparkolni a kocsikat 6km-rel odébb. Volt ott minden 7-es bmw, de nem akármilyen 2018-as (akkor még vadi új) sl mercik, porschék.. meg hát ezeréves suzukik is.

Természetesen a bömössel kezdtem. Mindet el kellett vinni tankolni. Beállok vele a kútra, hát istenem úgy néznek rám.. megölnek a tekintetükkel.

az a 2 nap alatt annyi beszólogatást kaptam basszus. Hogy mai napig elképedek. a bmw-vel megszóltak, hogy na sikerült beparkolni. a porschéval ami egyébként 6m Ft-ért elérhető, olyat kaptam, hogy te meg mit keresel itt. dugó van a rózsadombon?

Életemben nem hittem, hogy ilyen óvodás szintet megengednek maguknak az emberek.

Ha lenne pénzem egyre és minden nap mennék vele nem bírnám sokáig.

És ezt mind úgy, hogy semmi feltűnősködés, nem emgyek körbe 5x a körforgalomban, nem bolyongok gyök2-vel a parkolóban, hogy mindenki lássa mim van. egyszerűen csak elindulok, megyek és megállok. Ennyi volt a dolgom.

2020. nov. 7. 22:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

* Közben eszembe jutott egy másik mondás is:

"Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak".

2020. nov. 7. 23:42
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

A tizes a tökéletes példa a miértekre. Neki csórinnger lúzer aki nála kevesebből él és totál elfelejtette, honnan indult.

Ne csodálkozzunk ha sokan utálnak minket ha jobban élünk mint az átlag, ha ilyenekkel azonosítanak minden gazdagot.

2020. nov. 7. 23:45
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ha sokat tanult, alapított egy céget, ami sok pénzt hoz akkor attól ő miért lesz utálatos tahó paraszt gazdag ember? Csak azért, mert van aki nem jut tovább a takarítói állásnál?"

Nem hinném, hogy azokat utálják, akik megdolgoztak a pénzügyi sikerért. Lehet, hogy valaki sokat tanult, alapított egy céget, ami sok pénzt hoz. Ez becsülendő.

Azonban vannak emberek, akiknek simán jók a politikai kapcsolataik, beleülnek a jóba (pl. aranyásók), vagy tisztességtelen módon gazdagodnak meg.

Akiket még jellemzően utálnak, azok az újgazdagok. Ők pont nem a sok tanulásban szoktak meggazdagodni, és szellemileg nem is tartoznak ahhoz a réteghez, amihez anyagilag már talán. Nekem tanult, régóta gazdag ismerőseim panaszkodnak, hogy manapság már nem tudnak a drágább nyaralóhelyre sem úgy elmenni, hogy nincs ott pár család, akik már ki tudják fizetni ugyanezt, de látszik, hogy nem túl tanultak, és kicsit sem illemtudóak.

2020. nov. 7. 23:47
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Klisé, de ez róluk szól. Egyfajta önigazolás, hogy ha figyelsz arra, hogy tisztességes legyél és mindent a saját erődből húzz fel, akkor MAXIMUM addig juthatsz, mint ők. Nekem pl a szüleim adtak lakást. Tény, azóta vettem saját fizetésből még egyet, tény, hogy 3 diplomám van, tény, hogy az emberek legalább felét gond nélkül lemosom a szakmámban és intelligensebb, szorgalmasabb vagyok az átlagnál és az is tény, hogy imádom anyukámat és mindent megteszek, hogy visszaszolgáltassam neki mindazt, amit kaptam. Dehát ez nem számít. Mert én ugye azért tartok itt, mert a valagam alá rakták a lakást és onnan máris könnyebb tanulni és teljesen érthető, hogy én itt tartok, mert ők is itt tartanának, ha valaki, akárki vett volna nekik egy nyomorult minigarzont. Mert ugye emiatt minden további munkám semmis, de legalábbis sima ügy, ami nem az én érdemem. És biztos szar ember is vagyok, aki átlép másokon, mert ilyet máshogy biztos nem lehet. Bezzeg nekik legalább van szívük meg megtanultak bánni a pénzzel (ja, látom) meg a családjuk ott van nekik és ők legalább szeretik a szeretteiket (mintha én nem tehetném). Hiszen, mint mondtam, tisztességesen és helyesen csinálva ezt, ott lehet maximum tartani, ahol ők tartanak. Minden más csalás. :)
2020. nov. 8. 02:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Mo.-ra vonatkozóan? Mert népünk kipcsak, szeret harcoskodni mindig mindenkivel, ìgy egymás ellen is.
2020. nov. 8. 06:47
 16/16 Sunshinedoll ***** válasza:
Mert nem etikus, é undorító dolog, hogy a világ fele nyomorog, míg olyan csótányok, mint Jeff Bezos annyi pénzzel él, hogy a családja generációkon keresztül se tudnál elkölteni. Nagyon sok különbség van gazdag meg gazdag között, nyilván nem mindegyikkel van bajom, csak az ilyen milliárdos kapitalista kisköcsögökkel.
2020. nov. 8. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!