Miért nézik le és utálják ennyire a friss jogsis tizenéveseket?
Kíváncsi voltam és kiírtam ugyanazt a kérdést apró változtatásokkal. Helyszín, adatok, de az egyikben egy középkorú 30 éves jogsis embert "játszottam" a másikban pedig egy 17 éves friss jogsis srácot.
A szituáció mindkettőnél egy az egyben ugyanaz. A sofőri reakció is.
A srác kérdéséhez kb 20 váalsz érkezett ebből 18 mind lenéző, utálatos és mind a srácot állították be hibásnak. pl.: Te még kis mazsola vagy. ha ledudálnál még jól fel is pofoználak. És ez a válasz 95%-os hasznosságot ért el. Szégyen.
Na ez azért durva. Ha egy a srác ledudálja azt aki nem adja meg neki az elsőbbséget még ő kap pofont? Csak azért, mert kezdő?
A középkorú férfi kérdéséhez viszont kevesebb, de sokkal értelmesebb váalszok érkeztek, pl.: áhh az ilyet hagyni kell hagy menjen, ne stresszeld magad ezen. vagy: dudáld le azt jólvan csak észhez tér. mind a kérdezőnek adtak igazat (értelem szerűen a szituációból adódóan) és mind a szabálytalankodó ellen voltak.
Namost. Ez mire jó? Honnan tudják, hogy hogy vezet az a srác? Friss a jogsija és? ugyanazt a kresz tesztet töltötte ki, mint mindenki más. ugyanabban a forgalomban vizsgázott ahol mindenki más. A tudása friss. A reakcióideje a legjobb.
Jó, igaz "fiatal" elfigyel, nincs tapasztalata stb stb. És? Akkor mi van?
Mennyivel kevesebb egy tizenéves friss jogsis egy középkorú 30 éves tapasztalattal rendelkezőnél? ha?
Draskovics Andris hány éves volt amikor elkezdte a videózást? 17. Autós videókat csinál. És hogy vezet? Olyan profin amilyenen sokan csak álmodnak.
Tessék mégegy példa.
Akkor elárulom, hogy én valójában 17 éves vagyok, 3 hónapos jogsival.
Megtörtént az eset, mentem a belvárosban és egy jobbkezes kereszteződésnél balról bekanyarodtak elém. Én egy nagyon rövidet dudáltam.
A másik sofőr meg nekemjött. Elismerte, hogy hibázott, de még neki állt feljebb. Mivel fiatal vagoyk ezért beszólhet nekem. Na és akkor mivan? nem adtam meg a jobbkezest. na most mi lesz?
És így beszélt velem.
17: válaszod értelmetlen, és nem kapcsolódik a kérdésemhez. Kérlek fogalmazd át.
A szituációt nem érted vagy magát a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!