Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire számít neked más...

Mennyire számít neked más ember helyesírása?

Figyelt kérdés
Illetve milyen következtetéseket vonsz le belőle?

#helyesírás #zavar #Ötös skála
2020. nov. 6. 16:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Nyelvtannáci vagyok és fel is vállalom, akár élőben is. Lenézem, javítgatom és szóvá is teszem, ha valaki képtelen helyesen írni. Hozzátartozik az alapműveltséghez a helyesírás. Ostoba, tanulatlan parasztból van sajnos elég :/
2020. nov. 6. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A tesómnak szoktam azt csinálni, hogy ha valamit rosszul ír messenger-en, akkor befotózom, és pirossal belejavítok, majd visszaküldöm.

Vannak ennek is fokozatai. Ami nagyon gyászosan néz ki, az nekem sok, ott mínuszból indít az illető. Mintha kakis kezet nyújtana bemutatkozásnál.

Nyilván látszik a félreütés és a hiba közti különbség. Pl. míg - még felcserélése.

Felizgat a nyelvtan, mikor angolul tanultam, akkor is zaklattam szünetekben a tanárt, hogy beszéljünk meg dolgokat.

2020. nov. 6. 18:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon zavar, ha valaki nem tud helyesen írni. Persze ha kisebb dolgokról van szó, akkor annyira nem érdekel, és persze nem teszem szóvá a nagyobb dolgokat sem. Plusz ugye az is felismerhető, ha egy hiba inkább elütés vagy az autocorrector poénkodik, és telefonon az ember nem mindig rak ékezetet... De ha tényleg helyesírási hibáról van szó, az zavar.
2020. nov. 6. 19:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#2 Nem bánásként de a te helyesírásod sem makulátlan. Félre ne értsd engem nem érdekel. Egész egyszerűen vicces a helyzet. :-) pl. Egy fajta ,ügyellek
2020. nov. 6. 20:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki pl olyanokat ír, hogy köszönőm, vagy űzenet, vagy esetleg teccel, voltam a boltbA, iskolábA vagyunk, stb, az nekem egy paraszt kapásból.
2020. nov. 6. 21:07
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 el ne felejtsük az árú, pósta és társait
2020. nov. 6. 21:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

+a külön/egybe írt igekötők helytelen használata is örök hiba:

"El mentem", "beakaratam", "meg csináltam"...

2020. nov. 6. 21:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon rossz, az zavar. Mostanában sok szabadidőm van, olvasok ilyen nők lapja meg SHE.hu facebook oldal cikkjei alatt kommenteket, hát ami ott megy, valami botrány. Megdöbbent, hogy középkorú, jól szituáltnak tűnő emberek képesek olyat leírni, hogy lessz, muszály, hadjuk, fojton. Nyilván én sem írok tökéletesen, de ezek olyan durvák.

A másik halálom az íráskép, mikor nem tagol, nem rak írásjeleket, nem csinál bekezdéseket, hanem egyben odahány valami értelmezhetetlen szöveget, néha random szavakat kiemelve nagybetűvel, amit gondolom ő fontosnak érzett naggyal írni, de semmi nem indokolná amúgy.

Ezeket el sem olvasom. Nem tudatosan, de ha azt érzékelem, hogy ott egy bekezdések és tagolás nélküli hosszú szóf0sás, akkor automatikusan átugorja a szemem.

2020. nov. 6. 22:07
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Én a helyesírás alapján döntöm el, hogy van-e értelme válaszolni, vagy nincs. Ha csak néhány hiba van, akkor válaszolok és segítek a feltett kérdésben, ha sok hiba van és a fogalmazás is úgy néz ki, mint egy rakás hányás, akkor menthetetlen a kérdező, nincs értelme vele foglalkozni. Ha annyira nincs agya, hogy egy kérdést normálisan leírjon, akkor tök mindegy, mit mond neki az ember, úgysem érti meg.

Mindezek mellett van néhány szó, melyektől egyből aluliskolázott kategóriába sorolódik nálam a kérdező, az ilyen kérdéseket szintén ignorálom. Kiakasztó szavak számomra pl. nálla, utánna, rólla, díjjat, hányik, lássa, stb. Ezeket máig nem értem, miért kell így írni, és ha elképzelem, hogy ezt tényleg így mondja ki élőben is, az elég borzalmasan hangzik.

Az is idegesít, mikor azzal védekeznek, hogy telefonon írták ki a kérdést, ezért lett egy förmedvény. Az esetek 90%-ban én is telefonon írok, és nekem is sok szót átjavít a telefon a szövegben, de mielőtt elküldöm, végigolvasom, hogy értelmes-e így, ha hibás, akkor javítom. Ezt bármelyik telefonos magyarázat költő meg tudná tenni, de ugye ahhoz az kéne, hogy elég értelem szoruljon belé, és érdekelje az, mit ad ki a kezéből, még így névtelenül is.

2020. nov. 6. 23:09
 20/21 Dorci1999 ***** válasza:
58%
Nem a helyesírását nézem az embereknek, hanem a személyiségét. Lehet valaki azért nem tud helyesen írni, mert diszgráfiás (amiről egyáltalán nem tehet),de attól még lehet egy aranyos cuki személyiség.
2020. nov. 7. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!