Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a már meglévő élményeiddel,...

Ha a már meglévő élményeiddel, tudásoddal visszamehetnél az időben (csecsemő, kisgyerek, általános iskola, gimi, ahova szeretnél), megtennéd? Akár csak ideiglenesen? Ha igen, mit csinálnál, min változtatnál?

Figyelt kérdés
Persze nem úgy, hogy megnézed, 2012-ben mik voltak a nyerő lottószámot, aztán úgy mész, hogy előre megtervezed, hogy lottónyertes leszel.
2020. nov. 1. 01:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

-Alsóba mennék vissza, és sokkal makacsabb lennék a szüleimmel szemben. Ugyanis ekkor volt az, hogy abbahagytam a sportom egy rossz edző miatt és hagytam magam rábeszélni arra, hogy hagyjak csak fel vele. Pár éve újrakezdtem, de nagyon bánt, hogy régen abbahagytam.. Sok barátot megismerhettem volna jóval hamarabb, valószínűleg versenyek (=lehetséges sikerélmények) is jobban jöttek volna és lehet még egészségesebb is lettem volna.

-Gimiben változtatnék magamon: jobban figyelnék a kiállásomra, egy-két embert messzire elkerülnék, és jobban keresném annak a lánynak a társaságát, aki mindig ott volt nekem. (egy nárcisztikus barátnő miatt ez sajnos nem mindig jött össze) Aktívabban részese lennék az osztály dolgainak és másik emberkékkel (akikkel gimi végére kovácsolódtunk össze) barátkoznék. Nem görcsölnék feleslegesen egy csomó dolgon, megpróbálnék oldottabb/ kevésbé komolyabb lenni. És jobban beosztanám az időmet, mert előrelátóbbnak kellett volna lennem. Például nem lett volna szabad beletörődnöm, hogy rossz volt a némettanárom, hanem keresni kellett volna egy magántanárt és letenni egy közepet belőle..

Ezeken változtatnék, mert utólag bántanak ezek a dolgok sajnos. Úgy érzem nem igazán tudok mit felmutatni :(

20/L

2020. nov. 1. 11:04
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vagy egy-két sarkalatos pont, amin időben változtattam volna, akkor sokkal-sokkal jobb életem lenne. Akkor nem tűnt volna nagy dolognak, de utólag a következmények már radikálisak
2020. nov. 1. 11:31
 13/13 anonim ***** válasza:
2012/13. környékére mennék vissza. Akkor hoztam egy olyan döntést, amiről akkor úgy gondoltam, hogy sokkal jobb lesz az életem (tanfolyam+főiskola). Ennek következtében áthelyeztek egy másik munkakörbe, ami egy darabig jó is volt (bár nem szerettem igazán), aztán 2016-ban választhattam egy másik áthelyezést, ami diplomához volt kötve. Később sajnos kiderült, hogy az ottani főnöknek nem tetszenek a régebben ott dolgozó szakemberek, ezért 2018. év végén 22 év után elküldtek, többedmagammal. 8 hónapra sikerült munkát szereznem, de a cég fizetésképtelenné vált, ezért onnan is elküldték az emberek felét: itt az újakat. Ez volt idén januárban. Azóta nincs munkám. Ha nem megyek el a tanfolyamra és a fősulira, akkor nem helyeznek át már elsőre sem, meg sem pályázhattam volna a másodikat. Ráadásul közben törvénymódosítás miatt már sima érettségivel is jobban keresnék, mint a végén a diplomával. Szóval megszívtam. 50+ évesen - főleg a jelen helyzetben - szinte esélytelen, hogy munkát találjak (speciális területen dolgoztam, máshol nem igazán tudom hasznosítani).
2020. nov. 1. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!