Csak én érzem azt, hogy a Halloween amúgy marha életidegen a magyar társadalomban?
Semmi bajom vele, de egy ilyen pesszimista, konzervatív, önsajnáló és egzisztenciálisan nagyon szegény nemzet felfogásába szerintem egyáltalán nem illik bele. Az angolszász népek mindig is lazák, trendik, gazdagok voltak és sokkal liberálisabbak és náluk belefér a poénkodás és bulizás (a Halloween inkább bulis marketing ünnep). De egy kispénzű szomorú magyar inkább a halottak napjával tud jobban azonosulni, ahol ugyanúgy lehet siránkozni. Ez olyan, mintha egy intro depressziós énképzavaros nem megy el soha a Sziget-re. Nincs ezzel semmi baj, de ami ordít az életidegenségéről azt sztem nem kéne erőltetni.
Pista bácsi nem azt fogja mondani, hogy "Jajj ilyesztő gyerkőcök hozok egy kics csokit nektek fuhuu, Jancsika a vámpírtanoncs, na jó csatangolást estére" hanem inkább "Szánalmas kis hülyegyereket, mit majmoljátok a büdös Amerikát, jobb lenne anyátok értelmes dolgokra tanítana mintsem becsmérlitek itt az embereket mindenszentek napján, felháborító, a kutya egye meg a fajtátokat!"
Mit gondoltok?
Amit még érdemes megemlíteni saját népszokásaink közül, és hasonló, az a regölés.
Nem tudom, sivár életed lehet, ha ezt gondolod a körülötted élőkről. Hogy mindenki depis begyoposodott gyökér csak te vagy a New wave aki azlátja hogy mi a jó út.
Nálunk a halottak napja pl.szeretetteljes emlekezes a régi családi történetekre, családtagokra akik nem lehetnek velünk.
Tudod lehet hogy nem a trendiseg meg a gazdagság az igazán fontos de lehet ezt később majd megérted.
"Hogy mindenki depis begyoposodott gyökér csak te vagy a New wave aki azlátja hogy mi a jó út."
Te melyik országban élsz, csókolom? Európa 2. legszegényebb társadalma vagyunk, a legmagasabb adókkal és a legalacsonyabb várható élettartammal. Európa legegészségtelenebb és legrosszabb munkavállalói körülménye címéért is versengünk. Rengeteg ember hónapról hónapra él és a komplett társadalomra majdnem jellemző a rendszerszintű depresszió és pesszimizmus. Akkor mit magyarázol itt sivár életről?
Melyik rendezvényen vagy? Kimozdultál már az elmúlt 1 évben a rózsadombról egyszer is? Mondjuk borsodba vagy ormánságba? Szerinted az ottani embereknek mennyi kedvük van halottak napja előtt jelmezesdit játszani?
Tudom,hogy Mo-n egyáltalán nem fényes a helyzet,de hülyeséget azért ne írj és pàr fogalommal legyél tisztában. Európa egy kontinens,és ezen belül nem hàtul cammogunk. Ahol a sereghajtókhoz tartozunk,az az Európai Unió,ami a világ egyik legfejletebb règiója. Borsod európai uniós viszonylatban kifejezetten rossz,de azt remélem tudod,hogy ennél jóval szegényebb területek is vannak és sajnos egyre több.
A Halloween egy angolszász,kelta eredetű "ünnep". Nem sok helyen ünneplik,az USA-ban,Uk-ban. Én éltem Németországban,ott sincs ennek nagy hagyománya,pedig a te logikád szerint,miszerint a jóléti államokban van,ott is kellene lennie. (Ez persze nem azt jelenti,hogy senki nem ünnepli)
Mi jó környéken élünk,a gyerekek csináltak Halloween partyt,elmentek csokit gyűjteni,kaptak is. Hozzánk 2 csapat csengetett be az este. Ez igen csekély,de én nem csodálkozom rajta,ez egszeűen nem hagyomány. A karácsonyt is máshogy ünneplik sok helyen mint Európában(nem a Jézuska hozza az ajándékokat,hanem Santa Claus,stb)
Nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni,mert semmi értelme. Egyszerűen ez a világ legnagyobb részén nem hagyomány.
"Mi jó környéken élünk,a gyerekek csináltak Halloween partyt,elmentek csokit gyűjteni,kaptak is."
Itt van a lényeg! Képzeld el ezt Ózdon vagy Kazincbarcikán. Szerintem nem kellene sok embernek beöltöznie rémségnek, hogy a gyerekek ördögöket lássanak és olyan csokikat kapnának, hogy utána tényleg szellemeket hallucinálnának (bika és tsi.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!