Miért nem törődnek az emberek a saját kinézetükkel és egészségükkel?
Mert màr nincs rá időnk. Nincs kedvünk olvasgatni az összetevőket, nincs időnk főzni stb. Illetve még konkrétan az étkezésre sincs időnk. Mikor mindenki kezében ott van a telefon az asztalnál (tisztelet a kivételnek) észre sem veszi, hogy mikor lakott jól, csak azt mikor már tele van (túl ette magát).
Plusz nem mindenkinek fontos, hogy bomba alakja legyen vagy hogy hasonlítson a 10-20 évvel korábbi önmagához. Úgy alakult, hogy az életébe vannak fontosabb dolgok (munka, kapcsolat, gyerek stb). Egyszerűen nincs jogod megmondani, hogy a gyerekre x idő, kapcsolatra x idő, edzéssel x idő.
Írom ezt úgy, hogy 18 vagyok 48 kg-val. Tudom, hogy nem eszek egészségesen. Egyszerűen lusta vagyok. Amit meg mégis főzök azt meg nem azért, mert "milyenjóalakomlesztőle" hanem, mert FINOM. Az ízek miatt főzök és azért, hogy egyek. Mert megkívántam. Mert azt akarom érezni. És ha az a héten a 4. pörkölt akkor a 4. pörkölt. Ha a 8. tojásleves akkor az.
2 fő esetet látok és általában egyiknél se érdekli őket az egészségük:
- Elkényelmesedtek. Lenne lehetőségük és idejük tenni az egészségükért, de inkább adnak a kényelemre. Tévéznek, rossz kajákat esznek és hasonlók.
- Befásultak, se lehetőségük, se idejük nincs az egészre.
Nekem volt már több edzős időszakom. Volt, hogy elég jó alakot értem el. Aztán elhagytam én is magam, de időben kapcsoltam és nekiálltam futni. Hát, meglepően sokan furán néztek rám, hogy minek futok. Mások is látták már rajtam, hogy dagadt vagyok, de igazából pont az ellen beszéltek, hogy fogyjak. Nekem elég fura volt ezt látni és hallani. Utólag visszagondolva, egyszerűen igénytelen volta a környezetem.
Most ismét nem mentek volna jól a dolgok, egyszerűen pár hete felmondtam. Van pénzem félretéve, keresek új melót és amíg nem találok, rengeteget sportolok. Sokkal jobban érzem magam így.
És akik bodypositive meg modell dolgokkal jönnek: Nem arról van szó, hogy ne lehetne az embereknek hibájuk, de konkrétan saját magatokat fogjátok megszívatni, amikor egy csomó gyógyszert kell szednetek és még az unokátok sem fog látni titeket. Én sem arra gyúrok, hogy modell legyek, hanem arra, hogy egészséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!