Elmagyaráznátok nekem, hogy az eladók/postások milye logika alapján kérdezik, hogy "van-e esetleg 50/100/200 Forintod"? (amikor nagy címlettel fizetek)
"pont jól adott vissza (kiszámoltam géppel is), de mocskosul nem értem még mindig, hogy ez hogy jött ki és milyen logika alapján kért 200 Ft-ot, nem pedig 170-et és akkor elég lett volna 3000-et visszaadni. Hogy lehet ilyen gyorsan fejben gondolkozni/számolni vagy én vagyok ekkora debil. Esküszöm rám nem lehetne semmilyen kasszás munkakört rámbízni, mert ott számolnék percekig hogy jól adjak vissza. "
Hát ez jóóó :) Menő vagy kérdező :) Ritkán olvasok ilyen jó humorral feltett kérdéseket :)
Honapok alatt, mikor napi százszor csinálja az ember kitalál kialakít ilyen stratégiákat. Ezeken nem gondolkodik, hanem az összegből és a kassza állásából gondolkodás nélkül alkalmazza az 5-6 féle megoldásból valamelyiket.
Először biztos az egyszerűbekkel kezdik. Ha mondjuk kevés a húsz forintos, akkor eszébe jut, hogy 3 huszas helyett, 1 tizest meg ötvenest ad vissza. Majd idővel egyre összetetteb stratégiákat alkalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!