Ha mindennap kívánom a sört az mennyire gond? Nem alkoholizmus?
Kicsit utánaolvastam alkohol témában. Én is szoktam inni.
Röviden: férfiaknál napi 1.4 egységnyi ( 5 dl sörnek megfelelő ), nőknél 1.0 egység ( 3 dl sörnek megfelelő ) alkohol legurítása még nem okoz problémát az ausztrál kutatók szerint.
Ez illetve az évente maximum 10 alkalommal alkalmanként 3-4 sört meg nem haladó ivás problémamentes.
Azt olvastam 3 féle káros alkoholivó van. Az egyikbe tartozom én.
1. Kóros ivás (TV-ivás)
Hetente több vagy minden nap 2-3 vagy feletti sör alkoholtartalmának szervezetbe juttatása.
Az ebbe a csoportba tartozó emberek kifogásai: ennyit megengedhetek magamnak, ennyi kikapcsolódás jár, ennyitől még nem vagyok részeges.
2. Kóros ivás ( probléma ivás )
Az ebbe a csoportba tartozó emberek esetleges vagy valós problémák megoldására hivatkozva kortyolgatnak jó igényesen.
A kifogás: szükségem van ennyire a teljes élethez.
3. Komolyabb alkoholfüggők
Ezeken belül:
a) Szinten tartó
Naponta iszik.
b) Kontrollvesztő ( ilyen vagyok én, és azt hiszem maradok is )
Nem iszik gyakran. Havonta, másfél havonta, de akkor nagyon.
Kifogások: ilyen ritkán megengedhetem magamnak.
c) általános alkoholfüggők
minden nap isznak, és jó gyakran berúgnak.
Ezeket olvastam.
Havonta vagy másfél havonta berúgik valaki, vagy naponta kettő sört megiszik, úgy hogy azzal magán kívül nem árt senkinek és semminek, akkor nem nagy dolog. Szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!