Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális hogy minden napom...

Normális hogy minden napom azzal kezdődik, hogy megnézem a koronavírus halálozási listát és betegesen aggódom a szüleimért?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, munkanélküli és a szüleim tartanak el. Ez már önmagában hatalmas tragédia, az meg pláne, hogy mindannyian krónikus betegek vagyunk (én autoimmun, ők magas vérnyomás/keringési problémák). Magamat nem féltem bármikor nyugodtan feldobhatom a bocskort, de félek, hogy szüleimet előbb fogja utolérni ez a vírus és akkor itt maradok tök magam, nincstelenül és várhatom az éhenhalást, lerokkanást és a megfagyást. Már látom előre, hogy jönnek a tanácsok: menj el akárhova dolgozni azonnal. Nos, jelenleg csak fizikai munkákat van lehetőség nagyobb eséllyel betölteni, de a krónikus betegségem miatt azokat nem tudnám elvégezni. Ismerőseim nincsenek akik tragédia esetén pártfogolnának így csak reménykedem, hogy el tudok hamarosan helyezkedni és a szüleim is elkerülik ezt a sz**t. Nagyon bele vagyok betegedve és mindennapom azzal kezdődik, hogy megnézem a COVID-ban elhunytak listáját, vajon hány szüleimhez hasonló életkorú és betegségű elhunyt ember van. Közben járok pszichológushoz, de az is csak a pénzt viszi el és nem érzem, hogy segítene valamiben is. Mit tegyek, hogy egyenesbe hozzam az életem?

2020. okt. 26. 09:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
16%

Jaj, jaj, jaj.. 😂

Pelus van alattad? Milyen időközönként cseréled?

Esetleg pszichológus látott már téged?

2020. okt. 27. 13:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Besz**rni nem kell, mert az csak ront a helyzeten. A maszkviselést stb. normálisan betartani viszont kéne, és nem csak annak, aki veszélyeztetett, mert azzal is védjük egymást, ha kevesebb a beteg. Nyilván ezek nem tökéletes védekező intézkedések, de ha tizedannyi beteg lenne, akkor eleve kevesebb embernek lenne baja tőle, ráadásul az egészségügy se terhelődne túl, jobb minőségű ellátást tudnának adni és ez tovább csökkentené a halálozást. Mert ugyal lélegeztetőgépet vettünk dögivel, de "elfelejtettek" mellé intenzíves nővéreket is vásárolni Kínából.

De ha mások nem tartják be, akkor annyit tehetsz, hogy N95-ös maszkot hordasz, ami kényelmetlenebb, drágább, de tényleg jobban véd. Meg védőszemüveget, ha dioptriás nincs vagy kicsi lencséjű van.

2020. okt. 27. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!