Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélnek el egy alkoholis...

Miért ítélnek el egy alkoholistát aki a gyereke halála miatt lett az?

Figyelt kérdés

Egy 40 éves barátomról van szó. Pár éve öngyilkos lett a 16 éves fia egy lány miatt. Azóta ital nélkül nincs meg a barátom. Irodai jó állása van, ott még bírja a dolgot, bár egy felessel indul el reggel is. Az autót eladta szerencsére annyi esze volt. Kb senki nem próbált meg segíteni rajta, mert nem is merik a dolgot szóba hozni, kellemetlenek a körülmények mindenkinek. Inkább úgy csinálnak a rokonai mintha nem is lenne semmi. Munkaidő után mindig van egy ital a kezébe. Nem is értem hogy dolgozik így másnaposan. Nekem azt mondta ő akkor lenne másnapos ha nem inna, neki az italtól lesz olyan a napja mint nekem.

Próbáltam vele én is beszélgetni sokszor, elhívtam kirándulni, sportolni, mindenhova. De neki sajnos az ital segít egyedül. A rokonai, más barátai emiatt elfordultak tőle. Én abban támogatom, hogy sokat vagyok vele, csitítom az ivászatban, elterelem a figyelmét hogy kevesebb csússzon le neki.

Azt látom hogy teljesen úgy bélyegzik meg mint egy alkesz csövest aki nem hajlandó dolgozni és azért jutott oda. Senki nem nézi az okát! Én azon csodálkozom hogy nem végzett még magával, nem tudom hogy bírja ezt a fájdalmat. Egyébként faluból származó régimódi emberről van szó, pszichológusi segítséget soha nem kérne mert az náluk a legnagyobb szégyen amit el lehet képzelni, főleg egy férfinek.

2020. okt. 25. 13:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy a "falu szája" miatt nem megy pszichológushoz meg elvonóra. Talán inkább azért, mert ezek nem hozzák vissza a fiát. Talán nem is akar gyógyulni, mert így bünteti magát, amiért hagyta, hogy a fia így végezze, vagy amiért nem volt elég szilárd apakép. Talán úgy érzi, nem érdemli meg, hogy továbblépjen és úgy éljen, mint ha mi sem történt volna. Így gyászol. Nincs motivációja, mert úgy érzi, az élete semmivel sem lenne boldogabb, ha nem inna. De könnyebb ráfogni, hogy csak a látszat számít neki, és ezért haragudni rá, kedves 10-es. Pedig talán sokkal mélyebb érzésű, mint azok, akik így gondolkodnak.
2021. jún. 17. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!