Miért hiszi azt édesanyám, hogy csak az megy ki külföldre aki itthon nem tud boldogulni? (mert amúgy mindenki másnak megy itthon is, aki talpraesett)
Figyelt kérdés
Ja meg, hogy ismerősének a lánya is csak annyit ért el, hogy vett lapostévét, új telefont (sic!) meg feltöltögeti a facebook-ra a Tower Bridge-es meg villantós képeket, de azt nem hogy hajnali 4-kor kell meg hétvégén is dolgozik, mert ott is csak a szórakozásra tud félretenni. Ezeket szokta mondani. Meg hogy munkatársának a lánya "annyira jól keres", hogy kénytelen "itthonról elvinni a sok kaját" (sic!), mert olyan a forint-euró árfolyam, hogy nem tudná ott kint megvennie a kaját a fizetéséből. Ja meg azt is mondja nekem, "hogy akarsz kimenni külföldre ha a kapuból nem mersz kimenni" (álláskereső informatikus vagyok nem tudok elhelyezkedni, mert angolból is gyenge B1 szinten vagyok így kénytelen vagyok itthon vegetálni és közösségbe se nagyon célszerű mennem a covid alatt, mert autoimmun beteg vagyok). Tényleg igazak lehetnek (mégha sarkítva is) amiket mond? Illetve mi a véleményetek ezekről?2020. okt. 16. 20:09
11/18 anonim válasza:
Én a helyedben azt tenném, hogy kimennék és elvállalnék bármilyen melót, csak azért, hogy a nyelvet gyakoroljam. Aztán 1-2 év múlva, ha ragadt rád valami, megpróbálkozhatsz a nyelvvizsgával és elhelyezkedni a szakmádban.
12/18 anonim válasza:
Ja és anyádra ne hallgass, fingja nincs a dologról.
13/18 A kérdező kommentje:
#11: "Én a helyedben azt tenném, hogy kimennék és elvállalnék bármilyen melót, csak azért, hogy a nyelvet gyakoroljam."
És elmagyaráznád, hogy mégis hogy a francba, mikor angolból itthon is alig tudok hunglish-al beszélőkkel dumálni, ráadásul az egészségi állapotom miatt is veszélyes lenne a kinti lét, mert fizikai munkát nem vállalhatok ráadásul az injekciómat is ki kell valahogy váltani (amit hetente szúrni kell, hogy ne rokkanjak le) és nyelvtudás hiányában elég nehéz lenne elmagyarázni a dokinak, hogy milyen állapotban vagyok és elintézni a papírmunkákat.
2020. okt. 17. 14:09
14/18 anonim válasza:
ezért kell gyakorolni a nyelvet
15/18 A kérdező kommentje:
#14: Privátban meg tudnád írni a legjobb nyelvkönyveket, amelyekből B1-ről el lehet jutni C1-re angolból? A legjobbakat!
2020. okt. 17. 14:31
16/18 anonim válasza:
én nem könyvekből tanultam, így ebben nem tudok segíteni
17/18 A kérdező kommentje:
#16: Akkor miből?
2020. okt. 17. 14:59
18/18 anonim válasza:
gimiben a tanár nem szeretett könyvet használni, úgyhogy mindent leíratott a füzetbe. meg évekig gyakoroltam az élőbeszédet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!