Honnan és miért jött szerintetek ez a társadalmi elvárás hogy házasságban és gyemekkel teljes az életünk?
Meg a torzsi eletbol szarmazik a szokas … akkoriban fontos szempont volt, hogy a torzs erosodjon es fejlodjon, hogy a szomszedos ellenseges torzsekkel szemben legyen eselyuk. Szoval azóta van ez az elvaras, amióta kozossegekben elunk.
De ha megnezed a falkaallatok eletet, azok is hasonlo modon tudnak talpon maradni. Az eros falka uralja a kornyeket.
De meg a gazdasagi eletben is mindig az erosebb es a nagyobb viszi el a primet.
Politikában sincs maskent, ott is a tobb az erosebb.
Európában szerintem a parázna Róma után a kereszténységgel terjedt el, a házasság ott szentség, és a célja a családalapítás szeretetben Isten előtt.
De például Ázsiában is ez a minta olyan területeken is, ahol nem elterjedt a keteszténység, szóval szerintem sok sok év alatt alakult ki, hogy csak ezzel a modellel lehet fenntartani egy társadalmat -> Lehet, hogy volt olyan nép, ahol bevezették a szingliséget mintának, ők kihaltak.
A házasság nyomását nem éreztem sosem. Nekünk ez teljesen külső hatásoktól függetlenül jött, de ha nem jött volna sem lett volna semmi baj a környezetünk számára (meg nyilván nekünk sem). Abszolút a mi döntésünk volt.
A gyerek kérdés már más téma. Régóta kérdezgetnek már, célozgatnak, ki erőszakosabban, ki csak kedvesen. Nehéz erre bármit is mondani, főleg hogy nagyon szeretnénk, de nem akar jönni, nekem pedig ez a "nyomás" nem jó érzés. Mit mondjak ezekre anélkül, hogy kiteríteném a lapokat?
A kormány nagyon arra a stratégiára megy rá, hogy egy szülő pár anyából és apából áll. Ők nemzőképesek, ők tudnak csak szellemileg egészséges gyerekeket nevelni, stb. Azzal hogy házassághoz és gyerekekhez kötnek mindent, én azt gondolom őket próbálják meg a lehető legjobban elnyomni.
A többiben egyet értek. Nagyon nagyon régről származik a "fajfenntartás" igénye. Ez régen elképzelhetetlen volt komoly elköteleződés nélkül. És pl. tök jó példája ennek az érdekházasság, amikor a családok választottak a gyerekeknek párt, ezzel garantálva előnyöket, javakat maguknak, vagy akár a teljes népüknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!