Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A társadalom miért annyira...

A társadalom miért annyira elítélő azokkal szemben akik szeretnek sokat és sokáig aludni?

Figyelt kérdés

2020. okt. 11. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10

Butaság, egyszerűen hozzá vagy szokva ehhez az életmódhoz, ami részben lustaság is, mert nem akarsz változtatni, amivel nincs baj amúgy!

Régen én is azt hittem, "éjjeli bagoly" vagyok, utána meg azt hogy "pacsirta".

Általános iskolától kezdve 7. 8. osztályban éjjeli bagoly voltam, hajnal 1-2ig simán fent voltam, reggel 7kor pedig kelés, emiatt előfordult hogy délután aludtam kicsit, ha ez kimaradt akkor az általad említett "nyűgösség" volt.

Ezután középiskola első és második évében "pacsirta" lettem, buszozás stb miatt.

Ezt követően 3-4. osztályban már ismét éjjeli bagoly lettem, elég volt 7kor felkelnem menetrend változás miatt, illetve már kevesebb óránk is volt.

Következett a szakiskola, ismét pacsirta életmód, ráadásul hajnal 4kor keltem mindig mert s.ar volt a busz menetrend.

Ezután egy ideig nem dolgoztam és ismét bagolyba mentem át :D

Hajnal 3-5-6 óráig is fent voltam, és valamikor délután keltem.

Miután elkezdtem dolgozni ismét visszaálltam, mert reggel 6ra jártam dolgozni.

Most covid miatt itthon vagyok, és lassan megint elkezdtem bagoly módba átmenni.

Lényeg: az átállás max 1-2 hét volt és sokszor megkellett erőltetni magamat, de simán összehozható és utána természetesnek tűnik.

Viszont azt veszem észre magamon hogy már nem megy olyan könnyen a váltás mint középiskolában, valószínűleg pacsirta maradok a jövőben.

2021. ápr. 8. 14:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Bocsi a tagolatlan össze-vissza írásért, telefonról vagyok.

A lényeg az hogy neked is simán mehet a váltás, maximum nem 1-2 hét lesz hanem több!

2021. ápr. 8. 14:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyébként ha már így előrehoztad a kérdést. :D

Szerintem igenis van, aki ilyen típus, van, aki amolyan.

Én például világéletemben brutálnehezen tértem magamhoz olyan kb reggel 7 előtt. Tök mindegy, mikor fekszem, hány órát aludtam, 7 előtt magamhoz térni horror. Ha egyszer kell, például a COVID alatt home office lehetőség van és heti egyszer bemegyek az irodába, úgy még megvagyok, de ha zsinórban, akkor végem.

Elképesztően nehezen ébredek, majd miután sikerült, kb másfél órán át félálomban vagyok és kb egy rosszulléthez tudnám hasonlítani. Mikroalvásaim is vannak, simán állva vagy fogkefével a kezemben.

Ha például 7:15-kor kell kelnem, akkor maximum kicsit álmos vagyok. Akkor is, ha zsinórban vagy akkor is, ha keveset aludtam. Sőt, ha kipihent vagyok, akkor magamtól is felébredek 7 után.

Egyébként korán fekvő típus vagyok, ha nem csúszom el, 9 óra alvásigénnyel, így az este 10-től reggel 7-ig ideális lenne.

2021. ápr. 8. 15:03
 14/14 anonim ***** válasza:

13

Szerintem nincs, fentebb kifejtettem miért... :D

Csak megszokás kérdése, lehet 1-2 hét, vagy 1-2 hónap, vagy több, ha annyira zavarna akkor hidd el megszoknád.

De mivel nem égető a helyzet így belustulsz inkább.

Amúgy sokan pacsirta életmódban élnek, és kimennek külföldre életvitel szerűen más időzónába, x időn belül átálnak....

2021. ápr. 8. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!