Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha magabiztos vagyok akkor...

Ha magabiztos vagyok akkor beképzelt?

Figyelt kérdés
Mondtam az osztálytársaimnak hogy ... lesz a szakmám 100% és halálomig a szakmában fogok lenni. Ők meg azt mondták beképzelt vagyok... Ez tényleg egy beképzelt mondat? Apukám szerint inkább magabiztos mert előre elterveztem és van erőm megcsinálni.

2020. okt. 11. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Ez kérlek fiatalság! Se nem nagykèpü. Se nem magabiztosság. Sok szakma megszünik egyszerüen létezni. Megértelek,hogy most ez hajt, de nézz meg híres szinészeket milyen szakmáik vannak. Talán most úgy érzed ez lesz a jövő 10év mulva meg más.
2020. okt. 11. 15:03
 2/4 anonim ***** válasza:
71%

Sokak szerint igen, mert idehaza az a természetes, hogy ha megdicsérik valamidet, neked automatikusan le kell szólnod, hogy ja, jó olcsó volt meg áh, ez már egy hetes, meg ilyenek. Nem pedig kihúzni magad és megköszönni a bókot, majd elismerni, hogy igen, nekem is nagyon tetszik.

De amúgy nem értem, miért veszik emberek annyira a szívükre azt a szót, hogy beképzelt. Nekem a humorom része valahol, hogy akkor is rohadt büszke vagyok magamra, ha hülyeséget csinálok. Vagy legalábbis előadom magam. Ezt általában a barátaim is élvezik, ugyanúgy poén nekik is ez. Igen, tudom, hogy néha nagyon beképzelten tudok viselkedni, de kit érdekel? Igenis sok embernél jobb vagyok és sok dolgot előszeretettel fikázok szét, mert ha szar, hát szar. Ugyanígy emelt fővel viselem, mikor engem oltanak, sőt, van, amikor én is magamat. Csak van néhány begyöpösödött ember, aki ezt nem bírja lazára venni, mert nincs önbizalma és azt hiszi, hogy minden ilyen dolog csak valami, ami lElkI sEbEt oKOz jUj.

Lényeg a lényeg, egyrészt, sokaknak az egészséges önbizalom is önteltség, méghozzá azért, mert az ilyen emberek nehezen irányíthatók és ez sokakat irritálhat. Nyilván ha nem érzed magad egy értéktelen szarnak és valamire büszke vagy, nem fogod mások seggét nyalni azért, hogy jutalomfalatot dobjanak neked és megsimogassák a buksidat, mert nincs szükséged az ő elismerésükre, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Másrészt pedig nem gondolom, hogy ha valakire azt mondják, hogy beképzelt, az hatalmas tragédia lenne. Sok ember játssza az agyát úgy, hogy közben azért van egy bitang önkritikája is, azért is biztos magában annyira. És jellemzően a tinik meg az öregasszonyok hiszik, hogy valami hatalmas sértést mondanak azzal, ha valakit beképzeltnek hívnak. Holott, egy egészséges önbizalommal rendelkező emberről ez a megjegyzés simán lepereg. Egy valóban beképzelt emberről meg aztán főleg.

2020. okt. 11. 15:14
 3/4 anonim ***** válasza:

"... lesz a szakmám 100% és halálomig a szakmában fogok lenni. Ők meg azt mondták beképzelt vagyok... Ez tényleg egy beképzelt mondat?"

Ha nem reális elképzelés, hogy az legyen a szakmad, akkor igen, bekepzelt: bekepzelsz magadnak olyan képességeket, amikkel nem rendelkezel szerintük - érdemes elgondolkodni rajta, hogy nincs-e igazuk. Egyebként már maga a 100% is bekepzeltseget mutat: honnan tudhatnad előre olyan biztosan? Sehonnan. Ha ez nem bekepzeltseg, akkor ostobaság. Az jobb?

Úgy legyél magabiztos, hogy közben ne legyél tenyerbe mászó, bántó vagy idegesítő, akkor nem fog felmerulni se a bekepzeltseg.

2020. okt. 11. 15:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ebből az egészből csak a halál 100%, azaz az életben csak az a biztos. Nem attól hangzik beképzeltségnek, hogy le tudsz tenni egy szakmát, azért ez sokunknak sikerült (nem is egyet), hanem azért, mert gyerekes módon jóslatokat teszel olyan területen, amiről lövésed se lehet még. Nemcsak neked, senkinek se persze. Ettől lesz ez nagyképű.
2020. okt. 11. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!