Mi a v3lemenyetek arról hogy a tinédzserek viselkedése értékrendje kezd egyre "elkorcsosodni" ? (Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.) (Nem célom senkit sem provokálni!megszégyeníteni.) Csak mondom, hosszú lesz. Valódi kis regény :)
Ez csupán az én véleményem én is tinédzser vagyok (természetesen 16 éves elmúltam amint ezt az oldal megköveteli.)
Szóval ezt a véleményt többek közt onnan szedtem például amit látok tik tok-on, és tapasztalok magam körül pl: fiúknál ujjnyi vékony jellemben gyenge egy csavart beszerelni nem képes generáción vagy lányoknál vissza szólogató ,lenéző ,flegma lányok ezrei akik azt hiszik attól lesznek menők hogy vérig sértenek valakit akár öltözködése vagy kisebb nagyobb hibái miatt.
Tudom hogy minden ember mind fizikailag mind szellemileg és tulajdonságok tekintetében különbözik, és ettől olyan különleges és gyönyörű maga az ember de néha abba is belegondolok hogy ha 20-30 évvel ezelőtt valaki meglátta volna egy ilyen cica fiút mint akik most népszerűek a tik tok-on vagy ilyen lányokat akik az instán tarolnak az egyre többet mutató képeikkel akkor egyszerűen csak le buz+ta/rib+ta volna őket.
Tisztában vagyok vele hogy a régi világnak is megvoltak a maga negatívumai és hogy senki sem tökéletes ez szinte olyan valószínű mint, hogy nekem kérdezőnek sem a helyes írási hibám a legnagyobb bűnöm.
mi elött megkapnám hogy egy öreg ember vagyok aki panaszkodik mondván hogy "régen sokkal jobb volt minden." hozzá kell tennem ismét hogy ez csupán az én véleményem, nem útmutatásnak, követendő példának szánom.
Az egyik legnagyobb érvem emelet hogy például rengeteg felnőtt-től hallani hogy régen nem mertek vissza beszélni a tanároknak mint ahogy az most akkora divat mert ettől "nagyobb" leszek mások szemében, minél nagyobbat szolnak be annál jobb (bár hozzá kel tennem hogy csak ált iskolából vannak tapasztalataim.)
Előző példám lehet kissé klisés volt de maradjunk az iskolai vonalon.
Iskolában (falusi sulit képzelj el sok c típusú állampolgárral tisztelet a kivételnek) és rengeteg a kitaszítás például mert valakinek nem a divatos zenék , ruhák tetszenek nem ismer egy-egy Menő videóst stb.
A mostani példa nem feltétlen erre a generációra igaz de azért eléggé gyanús szóval le írom:
Rengeteg olyan reklámmal lehet találkozni pl youtub on hogy hogyan gazdagodj meg könnyen kevés munkával (Szendrei Ádám aki ugye egy ilyen reklámban be is vallja hogy szerinte hülyeség az hogy keményen meg kell dolgozni érte) és hogy hogyan legyél valamiben jó de lehetőleg ne keljen hozzá tanulni, az egy dolog, hogy vannak akik ezeknek bedőlnek.
Az viszont egy másik hogy fiatalok tönk elege szeme elött vannak téves gondolatok arról hogy mi az a tisztelet és kemény munka mindenki egyből fél milliós fizetést akar minél kevesebb munkával idő és energia befektetéssel és minél kevesebb tanulással elérni.
A probléma ott kezdődik hogy szerintem ez egy lánc reakció melynek véleményem szerint, bármennyire is fáj bevallani a legnagyobb generátora az internet megalkotása és/vagy túlzott használata mely az embert be hozta a természetből és továbbá az emberi jogok ki szélesítése mely szabadabbá tette az embert és némileg el is gyengítette azt (viszont undorító ahogy egy pl meleg embernek élnie kellet régen és amiken keresztül mennie.
A kérdésem továbbá arra is irányulna hogy ti mit gondoltok erről továbbá hogy ha részben egyetértetek vagy ellenzitek akkor normális hangvételű válaszokat várok.
köszönöm ha végig olvastad és válaszoltál :)
Nem akarom mélyen és részletesen elemezni a szöveget, inkább csak gyorsan leírnám az álláspontomat, mielőtt még nyugovóra térek.
Kereskedelemben dolgozom, embereket szolgálok ki, nap mint nap. Merem állítani, hogy a 15 és 30 közötti korosztály tagjai messze illedelmesebbek, tisztelettudóbbak, türelmesebbek, és sokkal könnyebben lehet velük szót érteni, mint a 30+os embertársaikkal. Akik közül sokan tényleg olyan minősíthetetlenül lekezelő és flegma viselkedést engednek meg maguknak mindenféle indok nélkül, hogy az sokkal inkább próbára teszi az emberiségbe vetett hitemet, mint a tinédzserek hülyeségei.
Persze ezzel nem azt akaromm mondani, hogy nincsenek idióta, abberált tinik, és nincsenek kedves, normális középkorúak sem.
Mindkét korosztálynak megvannak az intelligens és kőbunkó egyedei, ugyanúgy, mint 10-20-30 évvel ezelőtt.
Nekem csak az tűnt fel, hogy a mostani tinik szeretik hangsúlyozni hogy milyen korcs a korosztályuk bezzeg ők...
Gisztustalan ahogy egymást hergelik az utálkozásra.
Tudom nem erre voltál kíváncsi de én ezt látom a legnagyobb problémának. Hogy az internetet a csoportos utálkozásra használják.
Erősen jellemző ez egyébként a 20on évesekre is.
Nem értek veled egyet.
Én nem diagnosztizált, de szinte tuti autista spektrumzavarosként, nagyon furcsa emberként és az egész világtól félve "kuporogtam" végig a gimit.
Az osztálytársaim mini felnőttnek néztek ki már 15 évesen is, smink, melír, esetleg hajfesték, nagyon divatos ruházat, kis retikül, könyveket a padba tömködve hagyták, legszükségesebbeket vitték be. Puskázás, csalás, minél kevesebb tanulás. Tahó, szemtelen hangnem a tanárokkal, a legtöbb tanárnál totál fegyelmezhetetlenség. Néhány szabály szándékos áthágása, ha azzal még direkt bosszanthatták a tanárokat. Rendszeres bulizás, ivás és annak kitárgyalása, ki hogyan lett rosszul. Aránylag egész vad osztály volt..
10 éve lettünk nagykorúak, 8 - 13 éve voltunk gimisek. Már akkor ez volt.
Azóta sokaknak irigyelt munkájuk van (mérnök, ügyvéd, szoftverfejlesztő) van, itthoni topnak számító egyetemeket végeztek, vannak, akik mindezt angolul, nem egy lány már anyuka. Az 5 éves osztálytalálkozón csak én dolgoztam lényegében betanított melósként (irodai adminisztrátor)...
Nem züllött el senki sem.
45 éves nő ismerősöm mondja, hogy ők se voltak különb tinik és hogy pl a vécében cigiztek (nálunk ez pl nem volt).
Apum is mesélt egy-két olyat,amitől köpni-nyelni nem tudtam.
Régi fotós budapesti csoportokban terjed egy 70-es évekbeli kép, amin tinilányok ballagnak valami irtó rövidke szoknyában. Bezzeg ha ezt mi megpróbáltuk volna az egyházi (=sokszor álszent) iskolában, akkor kétrét hasítottak volna minket.
Nagymamám tanár volt, nyugdíjba ment régen az előtt, hogy megszülettem.
Ő aztán mesélhetne a generációról ami "nem mert visszaszólni a tanárnak". Ugyan úgy röhögtek rajta a háta mögött, szemébe hazudtak, visszaszóltak, csak a saját emlékezetében mindenki egy angyal.
Hagyjuk már ezt a baromságot. Ápolónő vagyok 20 éve egy sebészeti osztályon. Borzalmas amit mostanság a középkorú emberek leművelnek. Gyakran kérdezem is a gyerekeket, hogy ugye én nem ilyen vagyok ?!
A múlt éjszaka éppen egyedül ügyeltem, újra kellett éleszteni egy beteget. Aki jártas a témában egy kicsit is, tudja, hogy mit jelent egy újraélesztés.
Két 45, és 60 körüli hölgy a szomszéd kórteremben megállás nélkül kiabált, hogy tegyem tisztába. Természetesen a beteg stabilizálása, és intenzív osztályra helyezése után, mentem is tisztázni.
Megfenyegettek, hogy feljelentenek! Amiért nem mentem őket az újraélesztés közben tisztázni! Az egyikük szintén ápolóként dolgozott (a 60 év körüli). Elmagyarázta nekem, hogy Ő annó 50 beteg mellett is megtudott mindent csinálni. Hiába magyaráztam el neki, hogy nem hagyhatom ott az orvost újra élesztés közben! Mégis ki a fene nyomja a beteg mellkasát ????? Ígyis kevés voltam, segítség kellett aki asszisztál.
Nem ez a lényeg. Egyre gyakrabban tapasztalom ezt. Nekem semmi bajom a fiatalabb korosztállyal. Sőt, sokkal jobban kijövök a fiatal kolleginákkal, mint a velem egykorúakkal. Szerintem sajnos sokkal értelmesebbek is. Mégis mi a baj velük ? Nem érdekel, hogy mini szoknyában jár az utcán amíg engem nem bánt ,miért érdekelne bárki hogyan is néz ki ?
Sosem értettem ezeket a kérdéseket sem. Nem mindegy mit oszt meg a tiktok-on? Ha nem tetszik nem nézed...
Kedves Kérdező!
Minden szavaddal egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!