Miért kell bunkónak lenni, hogy tiszteljenek?
Nem értem miért kell bunkónak lennem, ahhoz, hogy az emberek tiszteljenek, esetleg ne zaklassanak. Vannak rossz tulajdonságaim de igyekszem önismeret útján változtatni. Mégis azt érzem, ha kedves vagyok, elfogadó, rugalmas és elviselem a más hülyeségét, akkor azt gondolják, hogy a csicskájuk vagyok, ugráltathatnak, beszólhatnak stb.
Nem okoz nehezemre senkit elküldeni a bánatba...de miért kell eddig eljutni ahhoz, hogy meghúzzuk a határokat? A kedvességre miért nem kedvesség a reakció?
Kultúr módon is el lehet mondani hogy nem vagy senkinek a csicskája. Szerintem nem muszáj bunkónak lenni.
Viszont a tisztelet az más, azt ki szokták érdemelni az emberek. Szintén nem bunkósággal. Ez a két dolog (nem ugráltatnak, és hogy tisztelnek) nem ugyanazt jeleni.
1# Természetesen, hiszen itt alapkövetelmény.
2# Emberekkel dolgozom, amennyiben normális, kedves vagyok úgy viselkednek, mintha a főnökeim lennének. Amennyiben segítek, szívességet teszek elvárás lesz belőle.
De legyen magának igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!