Szoktam zenét szerezni darabokat írni zongorára, gitárra és duetteknek de egy ideje nem tudok valamiért... Tudom, hogy nem szabad erőltetni de mondtok tippeket, hogyan szerezhetnék ihletet és motivációt?
Én játékokat tervezek és ahhoz is kell ihlet.
Általában megnézem a többi játékot ami van a piacon és ami megtetszik azt átgondolom, áttervezem és a végére egy teljesen másik játékot kapok. Ami teljesen más minden téren és sokkal szórakoztatóbb is.
Valami ilyesmi gondolatmenetet javasolnék, hogy hallgass össze vissza mindenfélét és ha valami megtetszik de változtatnál rajta akkor hajrá.
Egy kis részét átírod majd ahhoz hasonlóan átírod a megmaradtakat is.
Alkotói válság :)
Hallgass jó zenéket :) Én nem zenélek, viszont rajzolni szoktam, remek motiváció mások rajzait nézegetni :D
Esetleg próbálj ki valami mást, puszta kíváncsiságból - egy teljesen más módszer, más stílus. Ne vedd komolyan, csak játszadozz. Lehet, hogy közben elkap az ihlet.
Játssz már megírt, és általad jól ismert zenét egy szerettednek, ismerősödnek, vagy épp egy ismeretlennek. Én lerajzoltam valakinek a cicáját, nagyon örült neki :) A pozitív visszajelzés motivál.
Ha ez sem segít, akkor hanyagold egy picit - ha nem jön, akkor nem jön, nem tudod erőltetni. Addig űzz más hobbit, dolgozz valami máson. Ha ismét jön az alkotói késztetés, azt meg fogod érezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!