Miért állítja sok nő, hogy még mindig el vannak nyomva a nyugati világban?
Sokkal több nő rendelkezik egyetemi végzettséggel, mint férfi. Több orvos, tanár, egyéb fontos munkát betöltő nő van, mint férfi.
A férfiak többsége végzi a koszos, veszélyes munkát.
Nekem az a véleményem, hogy a nőknek könnyebb dolguk van.
nőknél mi a legalantasabb munka, amit mondanak általában? takarító, bolti eladó.
Férfiaknál ezek kb a végzetleneknél kiváltságosabb munkakörök. Meg kell nézni, hány női eladó van és férfi.
Kukáskocsin hány nőt láttatok idáig?
A nőknél az "elnyomás van" kártya csak magas, vezetői pozícióknál jön elő.
És akkor nem beszéltünk még az egyéb dolgokról, párválasztás, szórakozási lehetőségek stb stb.
Nektek mi a véleményetek, kommentben és szavazás alapján?
Nem egyértelmű a válasz. Vannak meg nők akik el vannak nyomva. Abszolút bén igaz, hogy egyenlő eséllyel indulnának. Viszont az is igaz, hogy vannak területek, ahol a férfiak vannak komolyabb hátrányban.
Összességében azt mondanám, hogy a nők azért még idehaza sokszor hátrányban vannak egy férfivel szemben. Pl. ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnak. Vagy gyakrabban esnek családon belüli fizikai erőszak áldozatává (fizikait írtam, mert pl. a lelki terrort meg a nők alkalmazzák szélesebb körben és ez is lehet ugyanolyan fájdalmas). Szerintem az volna a jó, ha be lehetne tartatni a mindenkinek járó alapjogokat és a nők maradhatnának a nőies dolgoknál a férfiak pedig a férfias dolgoknál.
A probléma az, hogy ezt a kettőt együtt kivitelezhetetlennek látom.
ezek a nők sőt az egész feminista mozgalom nem mer ki állni a muszlimokért nem mernek beleszólni a muszlim ügyekbe persze simán neki mennek a pápának meg biborosoknak akik hát igen még kinyújtsák a bal orcájukat...
mert tudják hogy azok a következmény nélkül fognak történni míg a muszlimoknál hát még szerencsések ha csak agyba főbe verik őket...!
hozzá teszem jogosan! :D mert egyrászt qurva álszent az egész mozgalom! nem a nők jogaiért megy hanem a pozörködésért és hogy csak bizonyos emberek legyenek előnyben nem pedig minden nő egyenlő legyen! érdekes módon az egyenlőség nem merül fel a gyes-nél meg hasonló dolgoknál!
azért sem lehet pap nő mert teherbe eshet lényegtelen hogy fogadalmat tesz a gyakorlatban máshogy mennek a dolgok és a terhességi és szülési időszak között nem tudnál ellátni a feladatait! kimondatlan szabály de lényegéeben ezért alakult így mert más vallásokban a papnőknek nagyobb szerepük van mint a férfi papoknak és évezredekig így volt (csak hát azok a papnők nem láttak el olyan feladatokat mint pl folyamatos keresztelés mise stb azaz mindig készenlétben kell állniuk a papoknak)
a nők nem kapnak kevesebb pénzt a gyakorlatban! átlagban igen de mert csak sokkal kevesebb a dolgozó nő mint férfi! bármelyik munkahelyen a női dolgozó pincér szakács irodai munkás vagy ápoló ugyan annyit kap mint a férfiak!
elnyomás nincs a nyugati világban különbségek vannak de hát nem lehet ugyan azokat a szabályokat alkalmazni a kvantumfizikába és az asztrofizikában!
Elég nőgyűlölő a kérdésed, ne hisztizz már.
A feminista mozgalmakat minden normális ember lesz*rja azon kívül meg én életemben nem dolgoztam olyan helyen ahol a nők kevesebbet kaptak volna. A te felfogásod meg ugyanolyan káros mint a feminizmus.
Szerintem egyenlőség van, kivéve az olyan szituációkban amikor tökösnek kell lenni, pl. bértárgyalás, alkudozás, stb.
Itt a nők kerülnek hátrányba, mert kevesebben mernek a sarkukra állni. Ettől még vannak kemény stílusú nők, de ez a ritkább. Ezért is van sokszor hogy egy férfi ugyanazért a munkáért többet kap.
Ezt az egyenlőtlenséget viszont nem lehet felszámolni.
A kvótarendszert meg jobb lenne ha elfelejtenék a cégek, pl. x % nőt/feketét/stb. fel kell venni. Egyszerűen nonszensz.
Azt az időt amit arra fordítottál hogy bepötyögd ezt, fordithattad volna arra is, hogy guglin utánaolvass.
Senki sem él azért ezen a bolygón, hogy az olvasáshoz és kutatómunkához lusta embereket vilagositsa fel a szabadidejében, ingyen.
Örök érvényű igazság: ha egy témáról nincs elég infód, akkor jobb lenne abban a témában tartani a szád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!