Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » SOKAT OLVASÓ EMBEREK. Mielőtt...

Karcsi zoli kérdése:

SOKAT OLVASÓ EMBEREK. Mielőtt nem olvastatok ahoz képest, intelligensebbek lettetek? Szépen, választékosan tudtok megnyilvánulni?

Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy a sok olvasás által lessz jó kommunikációs készséged. Én három éve elkezdtem napi rendszerességgel olvasni. Minden héten kiolvasok egy könyvet. Nekem nem segít. Annyira írigylem mikor a tanár az ismerőseimnek feltesz egy kérdést, nem tudják rá a választ és olyan szépen, választékos beszéddel körülírják a kérdést, hogy az csak na! Kevés ez a 3 év vagy pedig az olvasás nem segít?
2020. szept. 25. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy mit olvasol. 13-25 éves korom között rengeteg szépirodalmat olvastam, de ettől maximum a szókincsem lett választékosabb a kommunikáció terén. Viszont ezen kívül rengeteg tanulmányt és cikket olvasok olyan dolgokról, amik érdekelnek, történelemtől elkezdve csillagászaton át biokémiáig bármit, szóval nagyon sok témához hozzá tudok érdemben szólni, ezeket viszont nem Orwell vagy Bulgakov könyveiből szedtem össze. :) Mostanában sok krimit olvasok, ennek sincs különösebb hatása a készségeimre, egyszerűen csak élvezetből teszem.

Mindenképp jó, ha olvasol, de próbálj meg több féle témában olvasni, véleményt formálni, a beszédkészséged pedig csak úgy tud igazán fejlődni, ha leküzdve a gátlásaid folyamatosan gyakorolod a közösségeidben. Drukkolok hozzá.

2020. szept. 25. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szókincsem bővült leginkább.
2020. szept. 26. 01:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2020. szept. 26. 16:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, én is sok szakkönyvet meg szépirodalmat olvasok.

Azt mondom nem mindegy a szerző sem, na meg ha olyan akkor a fordító sem.

Szeretem az olyan regényeket amiből tanulni is lehet ilyen pl dos Santos könyvei.

2021. aug. 29. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!