SOKAT OLVASÓ EMBEREK. Mielőtt nem olvastatok ahoz képest, intelligensebbek lettetek? Szépen, választékosan tudtok megnyilvánulni?
Nem mindegy, hogy mit olvasol. 13-25 éves korom között rengeteg szépirodalmat olvastam, de ettől maximum a szókincsem lett választékosabb a kommunikáció terén. Viszont ezen kívül rengeteg tanulmányt és cikket olvasok olyan dolgokról, amik érdekelnek, történelemtől elkezdve csillagászaton át biokémiáig bármit, szóval nagyon sok témához hozzá tudok érdemben szólni, ezeket viszont nem Orwell vagy Bulgakov könyveiből szedtem össze. :) Mostanában sok krimit olvasok, ennek sincs különösebb hatása a készségeimre, egyszerűen csak élvezetből teszem.
Mindenképp jó, ha olvasol, de próbálj meg több féle témában olvasni, véleményt formálni, a beszédkészséged pedig csak úgy tud igazán fejlődni, ha leküzdve a gátlásaid folyamatosan gyakorolod a közösségeidben. Drukkolok hozzá.
Igen, én is sok szakkönyvet meg szépirodalmat olvasok.
Azt mondom nem mindegy a szerző sem, na meg ha olyan akkor a fordító sem.
Szeretem az olyan regényeket amiből tanulni is lehet ilyen pl dos Santos könyvei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!