Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az élet vissza...

Szerintetek az élet vissza fizeti az embereknek a rossz dolgokat amiket másokkal tett ?

Figyelt kérdés
Méh középiskolában volt egy lány,aki szerelmes volt belém és ez miatt nagyon megbízott bennem.Én alapvetően elvoltam vele,de mivel lányok többen voltak és csak én meg egy másik srác voltunk fiúk az osztályban a többi lánnyal is igyekeztem jobban lenni.Ekkor elkövettem egy hibát,a lány nem szimpatizált a többiekkel és nekem elmondta róluk a véleményét amit én el is mondtam a háta mögött a többieknek.Ezek után szerintem tudjátok mi várt szegény lányra,szerintem ma se tudja hogy az én hülyeségem miatt kellet a sok megaláztatást elviselnie amitől annak idején kicsit össze is robbant,én nyíltan sose bántottam mint a többiek csak nevetem amikor piszkálták.Középsuli után mindenki ment a saját útjára,én szakmát tanultam majd később felöltöttem a kék egyenruhát.Egy nap kórházba volt elintézni valónk egy kollégával,és az egyik ajtón pont ő lépet ki.Köszönt mert megismert én lesütött szemmel vissza köszöntem neki.Mostanra viszont a jól megszokott életem széthullt.A túlóráim miatt a barátnőm elhagyott,barátaimat is régen láttam már.Rosszul nem élek az tény,de most kezdem úgy érezni hogy az élettől ezekkel a dolgokkal kapom vissza azt amit anno vele tettem.Ha nem mondom el akkor,nem bántották volna annyira,nem zárták volna rá az ajtót. Sose kértem tőle bocsánatot. Lehet hogy a dolgok hogy így alakultak mostanság ez a véletlen műve,de tény hogy akkor abban a pillanatban amikor ő lépet ki az ajtón a kórházban nagyon elszégyelltem magam hogy ő mosolyogva köszönt nekem annak az embernek aki miatt annak idején bántották.

2020. szept. 18. 18:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

Nem, egyáltalán nem ez a jellemző. Sőt... Elég gyakran látni, hogy valaki vagy folyamatosan szív, vagy folyamatosan nyer és nem az alapján, hogy mennyire jó ember.

Pl. ismerek egy testvérpárt. Az egyiküknek fiatalon elég sok rendőrségi ügye volt, verekedett. Alapvetően egy önző tahó. Lett neki felesége, gyereke, jó melója. Soha, semmiért nem kellett igazán tennie, a családja is folyamatosan támogatta és elnéző volt vele. A másik tesótól mindent elvártak, de alig támogatták. Mindig próbált jó lenni, segítőkész. Az emberek többsége negatívan kezelte, egyedül maradt szinte mindig. Évekig szívott azzal, hogy legyen jó melója, de nem jött össze neki.

Hát, ennyire adja vissza a dolgokat az élet.

2020. szept. 18. 22:33
 12/24 anonim ***** válasza:
55%

Bonyolult kérdés.. Nem értek egyet jónéhány korábbi hozzászólással. Pl. 9-es írta: egyeseknek az a legnagyobb problémája, hogy mivel egye a kaviárt, jó emberek meg éheznek.. Egyesek boldogok egy tál rizzsel, mások meg milliárdosként lesznek öngyilkosok.. Ha csak a földi életet nézzük, akkor nem biztos, hogy úgy igazságos, mi gondoljuk.. Pl. itt ez a kis történet: három igazhívő elmegy Harun Al Rasidhoz:

- Mi hárman kókuszdiót termesztünk. Idén nagyszerű volt a termés. Mégis félünk, hogy összeveszünk az osztozkodáskor. Ezért kérünk, hogy te oszd el közöttünk a termést, de olyan igazságosan, mintha Allah tenné!

Ekkor a kalifa egyiküknek ad két diót, a másiknak semmit, az összes többit a harmadiknak adja. Kétségbeesetten tiltakoznak:

- Mi nem így gondoltuk! Egyformán oszd el!

- Egyformán? Úgy is lehet. Csak ti Allah igazságosságáról beszéltetek. Az egyformaság nem az Isten igazságossága, hanem a szolgáké." Az élet időnként "visszaad" dolgokat, néha nem, mindkét esetben lehet belőle tanulni. Ha visszakaptad, akkor is rádöbbenhetsz arra, hogy mi rosszat tettél, és próbálsz jobb lenni, de pl. ha nem kapod vissza, akkor is lehet, hogy rájössz a hibádra, és elkerülöd.. De amit majd csak egyszer fogunk megtudni: Halálakor mindenki szembesül a saját leélt életével, és akkor nem menekülhet el a legbelső, meghazudtolhatatlan lelkiismerete elől az sem, aki rossz ember volt, és jól élt.. Neki lesz a legnehezebb..

2021. máj. 16. 21:11
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem ilyen egyszerű. Ezért is találták ki az emberek a vallásokat, hogy valahogyan feloldják azt az ellentmondást, ami az életben van. Így legalább lehetett bízni a halál utáni megváltásban, a mennyországban. Vagy sztoikus módon lemondani a világ élvezeteiről, hogy elkerüljük az irígységet, stb. Az életben a dolgok csak úgy történnek. Néha az oksági törvény alapján (tettél valami rosszat és ennek a hatása továbbgyűrűzik, kiderül.), és az ember egymástól független dolgok között is összefüggést akar látni, hogy értelmet találjon az élet történéseiben. Mert a legnehezebben a teljes, értelmetlen kiszolgáltatottságot lehet elviselni. Hogy a legnagyobb igyekezet és jószándék ellenére is olyan pofonokat kapunk, amiket úgy érzünk, nem érdemlünk meg. És nem is, valóban. De attól még megtörténik.
2022. márc. 26. 18:32
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Azért kapjuk az életben a pofonokat, hogy az életünk végéig ne felejtsük el őket. Tanuljunk a hibáinkból. A halál után már csak a legjobb érzést fogjuk tapasztalni.

Ez a jutalmunk az élet után.

febr. 28. 03:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Engemet egy pofon megerősít és ösztönöz az életben való cselekvésben.
febr. 28. 03:37
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a karmam, hogy amelyik férfi megszivat vagy osszetori a szíve, az utánam egyből megtalalja a boldogságát 😆

Ennyit az élet igazságról.

febr. 28. 08:32
 17/24 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó megszivathatlak? Nagyon szükségem lenne arra a boldogságra...
febr. 28. 14:04
 18/24 anonim ***** válasza:
68%

Biztos nagyon vicces lehet számodra megszivatni a másikat 17-es, csak ha majd téged is megszivatnak egy párszor az életben, mert a karma visszaüt, akkor majd megkérdezlek, hogy most jól érzed magad?

Nem egy esetet hallottam már, aki rossz döntéseket hozott az életben, azért mert rosszakat mondott másra, hazudott a hozzátartozójának.

febr. 29. 06:58
 19/24 anonim ***** válasza:
52%
*magad a bőrödben?
febr. 29. 07:00
 20/24 anonim ***** válasza:
68%
Csak elmondom 17-es, hogy senki sem mentesül a pofonoktól.
febr. 29. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!