Hogyan győzzem le a tanulási fóbiámat?
Nincs miért szégyelned magad, nem mindenki úgy született, hogy a kisujjában van a tudás. De azért, ne add fel a tanulást!
Keress az adott tantárgyra alternatív anyagot a neten, olyan kulcsszavakkal, mint közérthetően, játékosan, mindenkinek, alapok, stb.
Üsd el humorral. Senki nem várja el, hogy mindent érts.
Egyébként tudom mit érzel. Én mindig úgy éreztem a suliban, hogy mindent én értek meg utoljára...:D
Akkor nagyon égett a pofám, de mára már sajnálom, hogy ennyire komolyan vettem. Senkit nem érdekelt valójában, hogy hülye vagyok.
Egy tipp, döntsd el, hogy mennyi időt szánsz a reál tárgyakra és ahhoz tartsd magad, utána engedd el. Nézz olyan anyagokat, ahol eleve le van vezetve a feladat megoldásának menete.
Ha ennyire frusztrál az egész gondolj bele, hogy úgyis olyan egyetemre/főiskolára fogsz menni, ahova ezek nem (annyira) kellenek. Vagy! Egy jó kis szakmát "kitanulsz".
Ezek a készségek jó anyagokkal fejleszthetők.
Sík hülye voltam ezekhez. Azt se értettem mi az a nyomás.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!