Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A destruktív ember hogy...

A destruktív ember hogy jutott arra a következtetésre, hogy a baromság, amit csinál, bármire is jó lehet?

Figyelt kérdés
2020. szept. 7. 20:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

“Hátráltatni szokott mindenkit. Most gondolj bele, ha olyan munkahelyre csöppensz, ahol az összeszokott csapat lépten-nyomon oda lyukad ki, hogy idióta vagy, és bármelyikükkel is vagy, az a vége, hogy összeröhögnek, vagy ha nem tudsz valamit és kérdezel, akkor ezt se tudod (de olyasmi, hogy hol találsz valamit, ami nyilván még ismeretlen előtted), azért heti 5-6 nap legalább 8 órákat tölts el ilyen közegben, és találj jobb szót a destruktívnál rá!“

Ezt pl mobbingnak hívják. Nézz utána.

2020. szept. 7. 21:52
 12/20 A kérdező kommentje:

Jó, a destruktív szót felejtsük el, nyilván a f*szkalap választékosabb formájaként van jelen, azon hiába akadunk fenn, hogy szigorúbban értelmezve nem feltétlenül destruktív. Bár 20km alatt 3 "rossz napja van szegénynek" jóbarát, aki kimondottan tud rombolni, ha épp jaj, nem figyel oda, mert ő szomorú.

Említettem, de most részletezem, hogy a gyakorlatban nagyszerűen továbblép az ember, idővel tud kellemetlen lenni, hogy végső soron egész gyakran te vagy, aki golyóálló már lassan, ezek a szegény pórul jártak meg csak élnek a kiváltsággal, hogy legalábbis kedvedet szegjék, ami szerintem még mindig olyasmi, ami belefér a destruktív szó egyik konkrét szótári jelentésébe.

Az ilyen főnökeimet is időt, energiát nem kímélve próbáltam megérteni, voltam én is az ördög ügyvédje, átlátom én is, hogy az _ő_ stratégiájuk szerint ez _számukra_ beválni látszik. Megértem azt is, hogy kapja az ívet föntről, még ha egészen más stílusban is sokszor, de esik az is annyira rosszul, hogy mondjuk velem ellentétben nem képes uralkodni magán, és továbbadja inkább mindenkinek az alaphangulatot, ha csak teheti, többszörösen is, és ők nagyrészt urakként viselik, még ha nem is feltétlenül függnek tőle vagy a melóhelytől. Nyilván ez már azért ritka, ilyen nekem is kettő jut eszembe húsz év alatt (bár az egyik cégtulajdonos is egyúttal, szóval ő elég speckó eset lehet). Azt nem tudom elhinni, hogy az ilyen főnökök életük során ne találkoztak volna normális főnökkel, akinél nem kérdés, hogy emberszámba vesz mindenkit, kellő alázattal van a feladat és a megvalósítói irányába, és nem rúg bele senkibe, igazából fel se merül benne ilyesmi.

Ezen a ponton kezd érthetetlen lenni maga a jelenség. Kábé ez a "mire számítasz?" érzés.

2020. szept. 7. 22:06
 13/20 A kérdező kommentje:

hopp: " Bár 20km alatt 3 "rossz napja van szegénynek" jóbarát, aki kimondottan tud rombolni, ha épp jaj, nem figyel oda, mert ő szomorú."

helyett: Bár két város közt, 20km alatt 3 "rossz napja van szegénynek" jóbarát, kimondottan tud nagyot rombolni, ha épp jaj, nem figyel oda, mert ő szomorú.

2020. szept. 7. 22:07
 14/20 A kérdező kommentje:

*de most részletezem, hogy BÁR a gyakorlatban...

jó késő van, nem? :)

2020. szept. 7. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ahogy olvaslak tovàbb tipikusan az a “tipik magyar” jut eszembe, aki a megmondó, hogy szerinte mindenki hülye és mindenkinek így meg úgy kéne élni. Mert neked van egy nézőpontot, amin egyszerűen nem látsz tovább és ezt nyomod rá mindenkire és mindenki f*szkalap. Igen, vannak ilyen esetek, amiket írsz, de pl a főnöki meglátások továbbra sem állja meg a helyét. Tréningek kel foglalkozom, vezetői tréninget is tartok és hidd el, átlátom, mit miért csinålnak. Te ebből nyilvàn csak a te színtérre leérkező információt tudod dekódólni, ami nem baj, csak akkor sem állja meg a helyét. Jó úton haladsz a felismerésekben, szerintem inkább ezt a vonalat kéne tovább vinnék az életedben a mindenki f*szkalap helyett.
2020. szept. 7. 22:14
 16/20 anonim ***** válasza:
Igazából arra akarok kilyukadni, hogy egyes emberek motivációját elkezdhetnek megismerni, kutatni, de ahhoz kicsit nyitottabbak kell lenni és nem destruktívan megélni helyzeteket. Akkor megérted.
2020. szept. 7. 22:16
 17/20 A kérdező kommentje:

Én is azt írom, hogy vannak ilyen esetek. A "mindenki" a te fantáziádban született. Ne aggódj, nem ér szokatlanként ez se.

Az, hogy te vezetőket tanítasz, és a belharc a módszer, kissé meredek állítás ahhoz, hogy elhiggyem. De tegyük fel, hogy ez van, eddig jutottatok. Tőled is azt kell kérdeznem: fel se merült, hogy talán van valami célravezetőbb szemlélet?

Nem, nem a magamét fújom. Tekintheted így, de nem. Mintha kiállnék egy olcsó tévés vitán ellened (szerinted a világ ellen), és váltig állítanám a "magamét", hogy két pont közt a legrövidebb út a két pont definiálta szakasz.

2020. szept. 7. 22:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Módszert nem írtam, hogy mivel dolgozom, mivel ez sosem lehet egy sablon módszer, akit rá lehet húzni mindenkire. Nem a belharc a módszer, ezt te észleled így. Vannak olyan vezetők, akik alkalmatlanok vezetőnek-ők szokták ezt a belharcot előnyben részesíteni. De ha meg akarod érteni a miértet: mindenki a saját frusztrációját projektálja a másikra, főleg éles helyzetekben. Ezt érezheted te desktruktívnak. És de, láthatóan nem látod át a másik fél indíttatását, csak kérdezed, hogy vajon miért csinálja azt, amit csinál, báromságnak is titulálod és kérdezed, ez oké-e szerintük? Igen, mert ő más szemszögből látják azt a helyzetet, amit te rosszul élsz meg. És kevered a kimondott rosszindukatú emberek indítékait a mások egyéni reakciójával (amit te ugye rosszul élsz meg, de ők lehet, közel sem gondolkodnak ilyenen). A kérdésedet pontosítani kéne, ahhoz, hogy érdemben lehessen válaszolni.
2020. szept. 7. 22:26
 19/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy holnap megpróbálkozom egy pontosítással. Előtte hadd kérdezzem meg: amikor te indokoltként, vezetői stratégia részeként aposztrofálsz ebben a kontextusban bizonyos, csak tippelek, agresszívabb/szigorúbb viselkedésformákat, akkor nagyjából mire gondolsz? Egy-egy beszédes példa is simán elég lehet, ha úgy egyszerűbb.
2020. szept. 7. 22:29
 20/20 A kérdező kommentje:

Oké, nem válaszoltál, és már holnapután van, nem is kicsit.

A mai pontosításom egyszerűbb is, mint a szeptemberi lett volna: nem én élem meg rosszul, ha ok nélkül belémrúg valaki, aki még csak felhatalmazva se érezhetné magát rá. Nem azért, mert ő XY, hanem mert nem vagyunk akkora spanok, és ezt illene észre is venni. Azért ismerek jópár olyat, aki nem szereti a csendőrpertut, nem hat rá túl jól, ha igazságtalanul bánnak vele, nem szereti, ha a vérét szívják, és külön frusztrált, ha ilyen hülyeségek miatt önérvényesítenie kell, főleg ha mondjuk abban a pillanatban váratlan magaslatokba eszkalálódik a hülyeség. Mondjuk maradva a bolond főnökös sztoriban: kirúgja abban a pillanatban, vagy ami még szebb, nekiáll bérvisszatartással meg az utolsó gané munkákra besorozással, túlköveteléssel, mindenfélékkel operálni. Arra találjunk már egy egészséges lelkületű embert, aki "nem éli meg rosszul"!

2020. dec. 7. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!