Mernétek gyereket vállalni 30 évesen havi 270 ezerből ebben az országban?
Az igényeidből nem akarsz lejjebb adni, pénzt nem akarsz többet keresni. De azért tapsoljon mindenki, hogy a nyomorba akarod potyogtatni a gyerekeket? Vagy most mit vársz tulajdonképpen?
A kert túrása helyett miért nem vállalsz valami másodállást inkább?
Ha akkora területet művelsz amiből van elég zöldséged, gyümölcsöd az egész családnak és a leendő gyereknek közel egész évre, akkor rengeteg időd elmegy rá. Azt lehetne sokkal produktívabb tevékenységre is fordítani. (Uram bocsá, csinálj egy valami OKJ-t, amivel találhatsz jobb munkát
Nem, nem vállalnék.
Lehet itt jönni azzal, hogy van ingyen babaruha, meg használt babakocsi, de itt még nem áll meg a dolog. Egy csecsemő még a legolcsóbb, feltéve ha nem beteg vagy van speciális igénye, pl fejlesztés, de ugye ezt sem árt bele kalkulálni.
Viszont mi lesz később? Majd kisiskolásként óvodásként is azt kell néznie, hogy másnak mi mindene van, neki meg semmi? Hogy lesz ebből minőségi étkezés, normális ruha, amiért nem röhögik ki a suliban? (Igen a gyerekek irtó gonoszak). Élmények, 1-1 kirándulás, akár belföldön, és ezzel most nem is mondtam nagyot, de belépők, vagy egy fagyizás, vonat-busz költsége, ha mentek. Taníttatás....Estig lehetne sorolni.
Ne essetek ti is abba a hibába, mint olyan sokan, hogy BABÁT akartok. Nem ő nem marad örökké baba, pikk pakk telik az idő, és nektek kell őt felnevelni, az igényei pedig egyre nagyobbak. Tudod kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. És ez akkor is így van, ha nem akarnátok minden áron lakást, autót, és sok százezres külföldi nyaralást neki.
#31! Azért azt a 25 misit szerencsére nem egyszerre kell kipengetni, hanem kb ÖSSZESEN lesz annyi.
Kérdező!
Ennyi bevétellel albérletbe én sem szülnék. 253-261e/hó csak az én csed-em + családi pótlék de az megy a babakötvénybe így nem releváns. Nem élünk albérletben, de még sikerül le nullázódnom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!