Megismerkedtem egy férfival. Ijesztő, ahogy kommunikál. Találkoztál ilyennel, mit lehet tenni?
Egy normális ember általában gyorsan beszél, egyszerűen, lazán.
Ő szavanként megáll, mélyen a szemedbe néz, mintha hipnotizálni akarna, monoton, hanglejtés, gesztikuláció nélkül, tagoltan, nagyon-nagyon lassan, néhány fontosabb szót megnyomva, de azt még annál is lassabban..
Rettentő idegesítő.
Idegesítő...de nem vagy a helyében. Nem feltétlenül kell negatívan kezelni. Lehet rajta segíteni mondjuk azzal, hogy meghallgatod, nem hozod magad zavarba főleg azután, miután elolvasod a válaszom.
Én olyan személy vagyok, aki alig beszél az emberek többségével. Sokszor történt, hogy sokáig nem beszéltem és mikor boltba mentem akkor dadogva köszöntem, mivelhogy elszoktam a beszédtől. Vagy máskor mikor beszéltem valakivel, dadogtam és kerestem a szavakat.
Találkoztam olyannal, aki elitta az agyát (félig az utcán lakott és elhanyagolt volt) és egyszer azt mondta, hogy: "naa tudja miről van szó" - ez azután történt, hogy vagy 1,5-2 percig próbálta magyarázGATNI azt a dolgot, de nem sikerült.
Ma pedig találkoztam olyas valakivel, akinek azért esett nehezére a beszéd, mert fogyatékos volt (ő úgy kereste a szavakat, hogy nem rám nézett). Egyébként így könnyebb keresni a szavakat, de az is egy lehetőség, hogy mélyen, hosszasan a szemedbe néz. Gondolkozik, nem találja a megfelelő szavakat. Azt gondolja, hogyha leveszi a szemét rólad, akkor a figyelmet te veszed le róla és talán ott is hagyod.
Röviden tehát az okok, amiket megtapasztaltam:
- Fogyatékos (különféle mértékei vannak ennek - hozzáteszem, hogy van egy ismerősöm, aki enyhén fogyatékos, de teljesen józanul beszél és gondolkozik)
- Alkohol vagy drog tönkre tette az agyát
- Sok ideje alig beszél
Nekem egy rakàs youtuber is ilyen erzest kelt.
Ahelyett, hogy a bejàtszasokat lathatnàm, még mondjàk hosszant a rizsàt, annyira kin kivàrni hogy ha meglàtom hogy vki kommentel vmit màr ki sem nyitom.
Irto ritka, ha vki lènyegretöröen, erdekesen elöadva, es gyorsan tud kommentelni szöveget.
Nincs veletlenul erosen leszedalva?
Vagy nem lehet, hogy dadogasbol kigyogyult, ami egy tudatos koncentracio, nagyon nehez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!