Miért vagyok önbizalomhiányos? Hogyan tudnám magam elfogadni (belsőleg és külsőleg)?
Állandóan félek mindentől. Még csak 9.-be megyek, viszont már most tudom, hogy orvos szeretnék lenni. Azonban már az életem nagy részét az teszi ki, hogy éjjel-nappal azon aggódom, hogy nem fognak felvenni az egyetemre (miközben -és ez most nem felvágás akar lenni- jók a képességeim, főleg biológiából és kémiából is). A másik iskolával kapcsolatos problémám a nyelv. Német kétnyelvű gimnáziumba járok, az előző tanév végén én írtam a legjobb vizsgát (ez megint nem hencegés akar lenni), viszont mindig csak arra gondolok, hogy soha nem fogok megtanulni németül.
A harmadik problémám pedig a súlyom. Az elmúlt két évben 20 kg-t fogytam (azóta visszajött pár kiló, de nőttem is 7-8 centit), mégis kövérnek látom magam.
Mit tehetnék, hogy több önbizalmam legyen? Esetleg keressek fel egy pszichológust?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!