Szerintetek INTJ vagyok? (Olvasd)
Szerintem eléggé INTP sztereotípia amit leírtál. Többnyire igénytelenség, emberek RÉSZLETES elemzése stb. Nameg írtad, hogy rend van a FEJEDBEN. A saját igényeid előrébb helyezése másokénál. Ez általában a P típusokra igaz, főként az IxxPk-re. Mert ezeknek introvertált döntéshozó funkciójuk előrébb van, mint az extrovertált. A
kognitív funkciókkal nemtom mennyire vagy tisztában, ha akarod majd leírom őket. Egyébként a Se-vel hogy állsz? (extrovertált érzékelés) Mennyire tudsz jelen lenni a külvilágban? Mennyire jó a kézügyességed? Mert én ennyiből (nem mintha kevés lenne amit írtál) ISTP-t mondanék. A kognitív finkciói Ti-Se-Ni-Fe. (introvertált gondolkodás, Extrovertált érzékelés, introvertált intuíció, extrovertált érzés) A Ni mindig a jövőbe tekint. (persze a Ne is, de az egy szétszórt, SPONTANEITÁST KEDVELŐ, kreatív dolog.) És ez a 3. funkciód lehet. Tehát az alapvető motivációd a dolgok mögött logikai felépítés megértése. (Ti) Ezt szabájozza a Se, a való világban jelen lét, a tárgyilagos információk befogadása. A 3. a Ni, emiatt vannak talán kicsit kiforratlan, de logikus céljaid. És végül a Fe, ami miatt zavarnak, aggasztanak mások érzései. Tudod, hogy nem fontos dolgok, mégis aggaszanak, ezért próbálsz tenni ezellen. Egyébként a teszteknek általában ne m érdemes hinni. Max annyi, hogy kitöltsz egyet egyszer, meglátod mi jön ki, aztán azt a típust részletesen elemzed. (nem leírt sztereotípiák formájában, hanem kognitív finkciók formájában.) Nekem először INFP jött ki (meg azután is mindig). Kb 2 hónapig el i hittem, aztán megértettem a kognitív funkciókat, és egyértelművé vált, hogy INTP vagyok.
Valóban nem kevés ellentmondás van a végtelen irományodban, de ezekre nem térnék ki, már megtették helyettem.
Az INFJ/INTJ típusok látják, hogy a világot megváltoztatni, szabályokat eltörölni felesleges. Például megkérdezték tőlem, hogy ha tehetném, melyik vallást törölném el - egyiket sem, mivel vannak olyan emberek, akiknek szüksége van rá, így tudnak megfelelően helytállni az életükben. Ahogyan a szabályok eltörlése, újraalkotása is értelmetlen volna, hiszen sokaknak szükségszerűek. A domináns Ni miatt látjuk úgy a világot, magunkat, ahogyan, valóban egészében nézzük a képet, így például tudjuk értelmezni mások érzelmeit, bár ha magunkra kerül sor, gyakran elveszünk bennük. Valamint sarkalatosan állsz mindenhez, egy INTJ viszont képes arra, hogy kívülről tekintsen mindenre, nem veti el, hogy esetleg nem az ő véleménye az egyetlen egyetemes igazság. Van véleményünk, de nem megingathatatlan és nem kizárólagos. Ezért is tartják részben hidegnek ezt a típust, képes megmaradni külső szemlélőnek. Valamint sokkal kevésbé logikus, mint amit te leírsz. Persze, racionalista típus, de rendkívül intuitív is, így előbb érez rá, lát meg olyasmit, amit más nem, minden elemzés és gondolkodás utána következik. Ezért is vagyunk jó emberismerők, ez pedig zsigerből jön. Nem napokat töltesz vele, nem kutatod feltétlenül, csak ráérzel.
Egyébként egyik leírásban sem lesz olyan, hogy egy az egyben illik rád pláne, hogy ezeket a típusokat is lehetne bontani még továbbiakra. Csatlakozom az előttem szólókhoz, inkább ISTP-nek tűnsz, de ha annyira nagyon érdekel ez az egész, javaslom egy pszichológus bevonását, mert szakember tudja ezt pontosabbab meghatározni.
(Egy INTJ nő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!