Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire normális? (Részletek lent)

Figyelt kérdés

Tehát nekem van egy nevelőapám. A vérszerintit már régóta nem láttam, de bárcsak ne látnám ezt sem...

Szóval az a lényeg, hogy végtelenségig egy maradi valaki. Állandóan szidja a jelent, a jövőt, és a múltat isteníti. Hogy milyen jó volt annó, hogy nem volt kompjúter, mégis éltek... stb-stb. Oszt alig 50 éves sem. Ez igazából nem olyan nagy gond még, mert pont magasról ... tehát igen, amikor ezeket papolja nekem.

De! Hogy megakarja határozni, hogy mire költhetem a saját pénzem, az már kicsit durva. Nyári munkáztam, szereztem egy kis zsebpénzt, rendeltem egy 3 ezer forintos sapit, és kiverte a raplit, hogy "Jaahj a rezsibe meg nem szállsz be!". Egyébként is, kérem én... ebből a kis zsebpénzből hogy??? Úgy, hogy még maradjon nekem is arra, amire gyűjtök? Röhej.

Nem mellesleg az érettségis éveim alatt ösztöndíjt se fogok már kapni, max. ha megyek mellette dolgozgatni. Az lenne a terv, de így...

Mind ezek tetejébe megfenyegetett, hogy letilttatja a telefonom, és azt, hogy rendelhessek bármit, mert hogy jövök én ahhoz, saját pénzből... Nem mellesleg a telefon előleget, és a havidíjat én fizetem, csak az ő nevükre kellett kihozni, mert 17 vagyok...

Nagyon rosszul voltam már, amikor vártam a futárt, mert tudtam, hogy ez a barom, mit fog művelni... Rendesen légszomjam volt/van (most az idegtől, akkor attól, hogy mi lesz), és az ehhez hasonló ilyenkor fellépő tünetek...

Ez normális, kérdezem én??? Senkivel nem tudok leülni megbeszélni ezt, senki nem ér rá ilyenkor.. Saját anyámat nem érdekli az egész... Mit tudok tenni? Valószínűleg tönkre fog tenni, mire odajutok, hogy költözés... Egy idegroncs leszek addigra, mert már 10 éve ezt játsszuk.

Slusszpoén: rengetegszer adok nekik kölcsön pénzt, amit általában cigarettára, horgász sz@arokra vernek el. :) És mégis ez a "hála".

2020. aug. 18. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Anyád?
2020. aug. 18. 11:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem is foglalkozik az egésszel.
2020. aug. 18. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

18 éves korodig kötelesek eltartani, nem kérhetik, hogy szállj be a rezsibe vagy a kajapénzbe.

Zsebpénzt szoktál kapni, vagy a telefont is diákmunkából kell fizetned?

Én kb. 15-16 éves koromban kezdtem néha ezt-azt rendelni netről. Eleinte egyeztettem a szüleimmel, de 17-18 éves koromban már csak annyit kellett mondanom, hogy jönni fog egy csomag, valaki légyszíves vegye majd át, itt van rá a pénz (apukám otthonról dolgozik, mindig ő vett át minden csomagot). Szerintem nem normális, hogy még egy párezer forintos sapkát se vehetsz a saját (!!!) keresetedből. Megdolgoztál azért a pénzért, arra költöd, amire akarod (nyilván ésszerű keretek közt). Tanácsot adhatnak, de a döntés a tiéd. Abba nyilván lenne beleszólásuk, ha mondjuk egy macskát vagy egy hörcsögöt vettél volna, vagy mondjuk festéket, hogy átfesthesd a szobádat, mert mégis az ő házukban laksz, de nálad nem ez a helyzet.

Szóval az alapján, amit leírtál, nem normális, amit csinálnak a szüleid.

2020. aug. 18. 11:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem igazán szoktam már tőlük pénzt kapni, inkább sokszor én segítem ki őket... A diákmunkám elsődleges célja is az volt, hogy a telefonszámla rám eső részét tisztázhassam, mert azt teljesen én fizetem.

De bármit rendelek, bármennyiért, mindig elkezd hőzöngeni... Pedig ő sokkal többet költ, ráadásul haszontalan sz@rokra többnyire.

2020. aug. 18. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:
sajnos az ilyen helyzetben lévő lányok , korán fognak férjhez menni, hogy meneküljenek "otthonról".aztán jön 18-19 éves korodban a gyerek,házimunka,albérlet,karrier kerékbetörése,hitelfelvétel,plussz munka,kiégés,válás! sajnos láttam ilyet a környezetemben.és sajnos nem tudsz mit tenni.
2020. aug. 24. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!