Számotokra mi meríti ki a vizuális környezetszennyezés fogalmát?
1-es vagyok én a kulcsszavak alapján más emberek kinézetére asszociáltam.
De ha már elment az építészet irányába, én vhogy azzal nem tudok megbarátkozni, amikor egy gyönyörű, történelmi műemlék jellegű városban hirtelen megjelennek a modern nyersbeton és üvegépületek, pl Debrecen ilyen az utóbbi években és sztem undorítóan néz ki, agyon szomorú látni ezt a tendenciát.
Számomra az mértéktelenül elhízott nők jelentenek vizuális környezetszennyezést.
Főleg a strandon amikor reng a kitüremlett hájuk a bikíniben.
Bikiniben, mintha még 20 évesek és 20 kilósak lennének.
Szerintem személyekre ezt nem lehet rámondani.
Reklámplakátokra minden további nélkül.
A reklamtablak, hazakra feltett reklamhalok mindenkepp. Baromi ordenare.
Oszinten szolva landolas elott repulorol mindig azt latom Budapesten, hogy az eredeti kavicsboritasu panelhazak belesimulnak a tajba, a vad szinekben virito lakotelepek pedig elcsufitjak.
- ordenáré nagy reklámok, sokszor a házak falára felfestve
- az egyre kevesebb zöld terület a városokban, mert mindenhol ocsmány lebetonozott parkok épülnek
- a minden fantáziát és szépséget nélkülöző, gyakra ízéstelen színekben pompázó hatalmas lakóparkok kockaházakkal, amiket kilométerekről is látni
- a modern házépítészet torzszülöttei megspékelve kvasok üveggel/ablakkal, ezek egy zöld környezet mellett extrém gusztustalanok
- régen sokkal szebbek voltak az utcák meg a lakóházak is, könnyen beleolvadtak a tájba, ma meg mindenhol betonzsungel
- ízléstelen kinézetű ronda szökőkutak, amik csak a vizet pazarolják
- a feleslegesen eltúlzott kivilágítások (fényszennyezés)
- amikor a zöld környezetben egy hatalmas vas alapú reklámtábla virít, hogy a fél KM-re lévő országúton is jól látható legyen
Emberektől csak az idegesít rohadtul, amikor sírnak, hogy globális felmelegedés, jaj milyen kevés a zöld övezet, aztán elköltöznek családi házba és az első dolguk, hogy a házhoz tartozó kertben/teleken minden fát és bokrot kiirtanak, majd lebetonoznak mindent. Nem tudom megérteni, hogy sokan miért tartják szépnek az olyan kerteket/telkeket, amik nem is természetesek, hanem öntött beton förmedvények. Ezek még akkor is ocsmányak, ha telerakják mindenféle cserepesvirággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!