Az összes barátom önző. Mi lenne a helyes út?
Kevés barátom van, 5-8 személy, abból 2 szoros barátság. Arról van szó, hogy egyszerűen nincs olyan köztük, aki ne lenne önző.
- Bármelyikük szívességet kér, teljesítem ahogy tudom. Viszont ha én kérek tőlük bármit, elfelejtik, halogatják.
- Messengeren bár nem az összes, de bőven akad akire napokat kell várni hogy válaszoljon (az egyik szoros barátságom ilyen)
- Bárkivel próbálok összehozni valamilyen találkát, lemondja, "hirtelen más dolga akad", vagy aznap se kép se hang, és utólag magyarázkodik.
- Hálátlanok, ha én teszek értük valamit, meg se köszönik, hanem szinte elvárják hogy segítettem
Az egyik szorosabb barátommal már komoly beszélgetéseim is voltak erről, de nem változik semmi. A magam módján én is próbálok természetesen önző lenni, de nem akarom ezt játszani, hogy "akkor most én se válaszolok neki két napig".
Vagy ha tőlem kérnek szívességet, nem fogom direkt halogatni hogy kiszúrjak velük. Viszont ez így nem jó, legszívesebben hagynám az összeset a fenébe, de akkor nem maradna senkim.
A kérdésem, hogy más is van, akit csak ilyen emberek vesznek körül, és nem tud már vele mit kezdeni?
Illetve a fő kérdés, hogy hogy tudnék kikerülni ebből a helyzetből?
- Messengeren ... (az egyik szoros barátságom ilyen)
Nabazky! Van neked fogalmad a barátság mibenlétéről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!