Hogyan élitek mindennapjaitokat a vírussal szemben amikor nem otthon tartózkodtok ?
-munka
-vásárlás
-család/barátok
Ugyanúgy, ahogy eddig. Csak húzok maszkot, ahol kell, bolt, posta, stb.
Eddig se tapadtam az emberekre, eddig se voltam az a típus, aki rásimul a pénztárnál az előtte állóra, és eddig is mostam kezet evés előtt, ha hazaértem munkából, vásárlásból. Szóval mi eddig se hanyagoltuk a higiéniát. Fura is volt számomra, hogy hirdetni kell, hogy az emberek mossanak kezet pl. wc után, evés előtt.
Családdal, barátokkal már találkozunk rendesen.
Kezet eddig is mostam.
Fertőtlenítőt eddig is hasznaltam.
Pár hétig az elején torolgettem a dolgokat, mar nem, megis it vagyok. A telomat torlom többször, vagy eleinte elo se vettem vásárlás kozben
Csomagolatlan boltban kapható peksutiket nem veszek, foleg nem hipeeben, ahol sok ember elmegy mellette
Azt eddig se szerettem.
Csalad, baratok terén semmi se valtozott, csak amig nem mehettél masik városba, hallottunk fura sztorikat, nem kockaztattunk...
A maszkot csak ott viselem ahol kötelező. A kezemet eddig is rendesen megmostam szappannal. Külföldön nem jártam az elmúlt 5 évben.
Élem az életemet. Ugyanúgy dolgozom, szórakozom, bevásárolok, nyaralok a Balatonon, találkozom a barátaimmal.
Nem félek a vírustól.
A maszkot leszámítva ugyanúgy. Kézmosás, kézfertőtlenítő nálam alap volt a járvány előtt is, illetve alapból szeretem a másfél-két méteres távolságot tartani az emberektől.
A vásárlás egy ideig macerás volt a kifosztott boltoknak köszönhetően, de mióta nincs budipapír-válság azóta tényleg csak a maszk maradt, amit én speciel szívesen hordok.
A fizikai távolságtartás idegenek között maradhatna, az nagyon hiányzik tavaszról. :(
Kezet mindig mostam eddig is, amikor hazaértem, a párom is.
Kilincseket, kulcsokat, pénztárcát, táskát, telefont stb.eddig is sűrűn megtöröltük fertőtlenítős kendővel.
Ha nem otthon eszem, eddig is mostam kezet/kézfertőtlenítőztem.
Ami a vírus óta van:
Még jobban odafigyelek ezekre.
Maszkot hordok ahol kell, de ahol nem muszáj, ott nem veszem fel.
Igyekszem nem közel menni másokhoz.
Megtöröltem amit vettünk a boltban fertőtlenítő szeres vízzel (csomagolt élelmiszer, dobozos cuccok stb).
Nem sokat változtak a dolgok, eddig is nagyrészt itthon dolgoztam. A barátaimmal inkább átmentünk egymáshoz, ha találkoztunk, ritkán jártunk el valahova. Most egy kicsit kevesebbet találkozunk, de rendszeresen tartjuk a kapcsolatot.
A bevásárláshoz felveszem a maszkot, és szinte csak élelmiszerboltba járok. A többi vásárlásnál teljesen átszoktam a webshopokra, és szerintem ez így is marad. A boltból hazajövet nekem eddig is természetes volt az alapos kézmosás, inkább azt furcsállom, hogy másoknak nem.
Csak annyi változott, hogy maszkban kell lenni, eddig is fertőtlenítettem és tartottam a távolságot, ha tudtam (szomorú, hogy egy vírusnak kellett történnie, hogy ez emberek rájöjjenek a higiénia fontosságára).
Tavasszal három külföldi utamat is lemondták, azokból kettőt sikerült bepótolnom a nyáron. A határon továbbtartott átjutni, de más módon nem befolyásolta az utakat és az ott töltött időt. Sőt, még jobb is volt, mert a kijutás nagyon olcsó volt és a városok is üresek voltak, de a látványosságok jelentős része nyitva volt, így tömegnyomor sem volt.
A nagybátyámnak van egy mindenes közértje, így a vásárlás egyszerű volt: csak félretette nekem azokat a dolgokat, amikről szóltam neki, hogy kellenek. Nem volt sok, nem fogyasztok túl sokat semmilyen szempontból.
Barátokkal ugyanúgy találkozunk rendszeresen és megyünk programokra (elsősorban nem belvárosbeliekre, hanem mondjuk grillezni vagy az egyikünk nyaralójához strandolni), egy ideig kerültem az idősebb rokonaimat, de már velük is találkozom.
Az egyetemem még nem hirdette ki, hogy hogyan fog zajlani pontosan az oktatás, ami kicsit aggaszt, de majd remélhetőleg ez is a helyére kerül. Dolgozni nem dolgozok, két magándiákom volt, akikkel pár hónapon át online tartottam a kapcsolatot, de most már velük is személyes folytatom a magánórákat.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!