Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fukarság, ha valaki napról...

Fukarság, ha valaki napról napra számon tartja a költekezéseit?

Figyelt kérdés

Magyar viszonylatokban jól keresek, de megválogatom, hogy mire költöm a pénzem. Akármit veszek egyből feljegyzem, és hó végén összeszámolom, ugyanúgy év végén.

Néha kívánok egy fagyit, de nem veszem meg, mert tudom, hogy egészségtelen és lehúzás, pénzkidobás. Ettől kapzsi vagyok?

2020. aug. 11. 02:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A fukar és a kapzsi nem szinonimája egymásnak. Egyik sem vagy, inkább csak megfontolt.
2020. aug. 11. 03:19
 2/18 A kérdező kommentje:

A szinoníma szótár szerint az 😅

[link]

2020. aug. 11. 03:35
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
igen, és ha igen akkor mivan? semmi mindenki úgy él ahogy akar. de ne vonj meg mindent magadtól...
2020. aug. 11. 04:05
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
A fagyi igen,fukarság,de azt hogy írod,és tisztában vagy,mire költesz,egy nagyon jó dolog.
2020. aug. 11. 04:34
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy számon tartod mire költöd a pénzt. Megvonni magadtól jól keresőként egy fagyit pedig nem kapzsiság hanem inkább fukarság. Nem ilyeneken kell spórolni!
2020. aug. 11. 04:37
 6/18 A kérdező kommentje:
Akkor min kell?
2020. aug. 11. 06:10
 7/18 anonim ***** válasza:
75%

Az energia felhasználáson.

Ha megoldható akkor közösségi közlekedés az autó helyet.

Felesleges vásárlások visszaszorítása. /bár ez nálad nem gond

Drága nyaralások helyet, ismerd meg "kishazádat" :)

Felesleges tárgyi ajándékozások helyet: élmények gyűjtése.

2020. aug. 11. 06:27
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az, mert hosszú távon ez beosztásra sarkallhat.
2020. aug. 11. 06:57
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy napi szinten számon tartod a költekezésedet azzal nincs semmi baj, az pozitív hogy megfontolt vagy. De azért néha egy fagyit ne sajnálj magadtól. Korábban én is így voltam vele ahogyan te, de tudod túl rövid az élet ahhoz hogy állandóan ilyen dolgokon aggódj. Inkább próbáld meg élvezni az életet, nyugodtan megveheted azt a fagyit.
2020. aug. 11. 07:03
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

En kb akkor utàltam meg az egyik alig fizetö munkahelyem (elado lettem probaidö)amikor a màr x ève dolgozok között nyàron az volt a tema hogy soha nem vesznek fagyit de az egyik rajött arra hogy vannak 100-200 Ft os jegkremek is es bàtorkodott egyet megvenni magànak milyen jol esett.

Akkor bennem csak annyi futott àt jesszus hova kerültem.ez àm a karrier..

2020. aug. 11. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!