Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha elájulnék a városban akkor...

Ha elájulnék a városban akkor vajon segítenének rajtam?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok, nagyon ritkán elbuszozok a városba és mostanában ez eszembe jutott. Vajon segítenének? Vagy ott hagynának? Esetleg kirabolnának és ott hagynak? Szerintetek? Még sose ájultam el,csak mostanában ez eszembe jut. El kellene felejteni mert könnyen bemeselek magamnak dolgokat.

2020. júl. 29. 14:17
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

A Járókelők közönyössége tétel egy hírlapi kacsára indult be, amely azt állította, hogy egy fiatal hölgyet megkéseltek, és a rengeteg szemtanú közül senki sem hívott rendőrt. A rendőrségi naplókból kiderült, hogy a rendőrséget perceken belül értesítették. A kísérletet rengetegszer reprodukálták, majd kiderült, hogy a jelenség helyes megfogalmazása, hogy az emberek vagy segítenek, vagy nem. (a tétel állításával szemben, minél többen vannak annál inkább)

A Milligramm kísérletet rengetegszer reprodukálták, rengeteg mutációja volt, majd kiderült, hogy azért működött, mert az alanyok tudták, hogy beállított helyzetben vesznek részt.

A Stanfordi börtönkísérletről szintén kiderült, hogy egy megjátszott helyzet volt, az "őröket" erősen presszionálták a kegyetlenkedésre

Hallott valaki arról, hogy a kísérletekből levont következtetéseket bárki megkérdőjelezte volna?

Egy fizikus egy pár éve segítséget kért, mert fénysebességnél gyorsabb neutrínókat érzékelt, és nem találta a teamjével a hibát. A fizikust minden komoly intézet kerüli.

Szerintem megindokoltam az áltudomány állítást

2020. júl. 29. 16:26
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orrom előtt esik össze valaki, akkor valószínűleg segítek, segítséget hívok hozzá, attól is függ, mennyire sietek éppen, kutyával vagyok-e, van-e nálam telefon (már van ilyen remek segítségkérő applikáció is), fel van-e töltve eléggé, hogy ne közben szakadjon meg a vonal. Ha csak látok egy fekvő, vagy nem ébren ülő embert, nem szoktam odamenni, egyrészt a metrón, buszon, villamoson vannak, akik csak elszunyókálnak utazás közben, egyik kolléganőm is ilyen többek között, illetve amerre én közlekedek, a másik verzió a hajléktalan, illetve a részegek, akik nem feltétlenül hajléktalanok, velük nem foglalkozom.
2020. júl. 29. 16:54
 23/36 anonim ***** válasza:
8%

Nem segítenék, mert nem tudnék, hogyan. És nem is érdekel, hogyan tudnék segíteni. Ha érdekelne, nővér vagy óvónő lennék.

És szeretném, ha engem is otthagynának, ha elájulnék. Az kéne még, hogy férfiak fogdossanak, amíg eszméletlen vagyok. Inkább várják meg, míg kihűlök, utána erőszakoljanak.

2020. júl. 29. 17:10
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó enyhén pszihopata
2020. júl. 29. 18:39
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is emberfüggő.

Én segítenék. Bár én úgy vagyok vele inkább más legyen rosszul, mint én. Azért ez a véleményem, mert sajnos többször lettem már rosszul életem folyamán (gyomorrontás, nem megfelelő táplálkozás, megbetegedés stb.), és utána mindig cikinek éreztem, és szégyelltem magam miatta, pedig ezek bárkivel előfordulhatnak.

Azonban annak már voltam tanúja, amikor valaki összeesett, s mentek volna neki segíteni, de a jelenlévőkből volt, aki azt mondta "hagyjad. Minek ivott annyit, megérdelmi".

2020. júl. 29. 18:58
 26/36 anonim ***** válasza:
27%
Angliában élek. Tavaly egy fiatal lány barátjától ment hazafelé. Egy muszlim típusú alak megtámadta, megverte, megerőszakolta, majd elment. A lány sokkot kapott, kicsit összeszedte magát, és segítségkérés gyanánt stoppolt. Egy hasonló nemzetíségű taxis állt meg neki. Kocsiba szállt, de a taxis nem a kórházba, vagy rendőrségre vitte a lányt, hanem elvitte egy kihalt helyre, és ő is megerőszakolta. A lányt végül hajnalban találták meg az éppen munkába induló emberek. Életben maradt, de teljes sokkban volt. Szóval van aki így segít..Emlékszem hatalmas felháborodás volt belőle. De azóta sem tudni, hogy elkapták-e azokat az alakokat.
2020. júl. 29. 19:07
 27/36 anonim ***** válasza:
81%
Tavaly az astoriánál egy fiatal férfi meztelenül kiugrott a szálloda ablakából- Az úttesten hevert meztelenül, meghalt. Járókelők közül senki nem segített neki, pedig akkor még élt. Senki nem takarta le, hogy ne lássák meztelenül, senki nem volt mellette. De a vakuk ezerrel kattogtak. Mindenki fényképezett. Villamoson utazó férfi látta, gyorsan leszállt, ő ment oda egyedül segíteni. Ő takarta le, hívott mentőt, fogta a srác kezét, nyugtatta. Később a tévében el is mondta, hogy csalódott az emberekben, mert mind közönyös volt.
2020. júl. 29. 19:11
 28/36 anonim ***** válasza:
20%

26 te vagy az orbán?

Linkelj valamit a történetről mert ilyenek én is ki tudok találni.

2020. júl. 29. 19:24
 29/36 anonim ***** válasza:
27%

28-as

Olvass utána. NETEN FENT VAN, bbc-n is leadták.

2020. júl. 29. 20:08
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Ember-, és területfüggő a dolog. Van, aki segítene (én szoktam), de sokak nem ilyenek.
2020. júl. 29. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!