Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a "drogozásr...

Mi a véleményetek a "drogozásról"?

Figyelt kérdés

Sok ember nem tekinti drognak például a kávét, cigit, alkoholt, holott tudjuk, hogy drogok, az alkohol nagy mennyiségben ráadásul tudatmódosító hatású.

Illetve úgy gondolom, hogy bármi ami függőséget tud okozni és jó érzés az drog. Tehát a szex, pénz, gyorskaja, sportolás, vásárlás, videó játékok mind drogok. Amerikában a videó játék függőséget hivatalosan mentális betegségként tartják számon. A mintha ugyanaz: az személy menekülni akar a valóság elől, ugyanez elmondható arról is aki a munkájába temetkezik.

Annyira bírom amikor a kávé és gyorskaja függő kollégám elkezdi szidni azokat akik héten egyszer megisznak mondjuk 3 sört péntek este. Azt is bírom amikor egy csávó cigivel és piával a kezében beszél arról, hogy mennyire gonosz a marihuána.

Én azt vettem észre, hogy nagyon kevés ember tud mérsékelt lenni, és az összes többinek megvan a saját kis drogválasztása legyen az bármi, és azon kívül az összes gonosz.

2020. júl. 27. 13:56
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

#20!

15-ös vagyok!

Én teljesen megértem, és átérzem. Hidd el! De ez akkor sem megoldás a problémák kezelésére. Mert megoldódni nem fognak maguktól, csak egy rövid ideig segít elfelejteni és/vagy könnyebbé tenni azt az időszakot.

Érdemes a problémákkal szembe nézni, és megoldani azokat.

Mert egy drog függő észre sem veszi, de el jár felette az idő. És amikor már tényleg rá szánná magát az ember, akkor már tényleg késő lesz, vagyis inkább felesleges. Ami nyilván képletesen értendő.

Én is majdnem függő lettem, a lelki állapotom végett. Nem tudtam magamban feldolgozni a dolgokat, történéseket és nem tudtam magammal mit kezdeni, igazából. Az én sztorim mondjuk úgy, hogy egy összetört, meghasadt, szomorú szív. Szerelmi bánat, ha úgy tetszik. Az ember azt hinné, hogy ez nem lehet feltétlenül olyan nagy fájdalom, mint például egy fel nem dolgozott, szeretett rokon elvesztése a családból. Pedig de, igen!

Én mondjuk csak füveztem, kocásként. Úgy maradt abba, hogy nem tudtam senkitől sem venni, és pénzem sem volt rá. Nem akartam én sem az összes pénzemet arra költeni, főleg nem keményebb drogokra. Pedig volt úgy, hogy a fűt kevésnek éreztem már. És azon voltam, hogy váltok valami "jobbra", erősebbre. Például ecstasy vagy speed stb. De nem.

Ez a szerelmi bánat olyan, mint a legtöbbünknek. Egy idő után könnyebb és elfelejteni nem feltétlenül felejti el az ember, de egy idő után még ha gondol is rá, már nem fáj különösebben. Csak egy emlék marad, még ha nem is szeretnénk, hogy az legyen, hanem inkább maga a valóság. Én fél évig füveztem, de nem napi rendszerességgel. Volt, hogy 1-2 hétig nem szívtam semmit. De volt olyan is, hogy egy nap elszívtam 2-3 jointot is. Mikor nem találkoztam többé "vele", akkor onnantól már nem szívtam többet. Ez tavaly nyártól egészen bő év elejéig tartott. Mármint ez a "depis" állapot. Én is azon voltam nagyon sokszor, hogy legalább egy szem tabi legyen, vagy egy kis fű, hogy elviselhetőbb legyen a fájdalom, a hiánya.

Pedig igazából lélekben kell magát összeszednie az embernek, és újra összerakni azt. Fokozatosan építkezni, és hagyni, hogy elmúljon a fájdalom. Én sem felejtettem el "Őt", de már nem fáj. Csak sokat gondolok rá. Na és ez a nem mindegy. Mert gondolni, vagy gondolkodva érezni megint nem ugyan az.

Ez lehetne egy metafora, vagyis egy útmutatás, hogy a drogfüggők miért azok akik.

Mert sokan nem értik Őket, hogy mit miért csinálnak. Miért használnak olyan szert, amilyet.

Viszont a lelki problémák megoldása nem ezen az úton keresztül vezet.

Adott esetben támogatással (család, barátok) és orvosi segítséggel érhető el a változás.

De mindenek előtt a változás lehetősége MINDENKINEK adott. Ha valaki nem akar megváltozni, akkor nem is fog. Ezt is el kell fogadni.

Egy kokain vagy heroin függő is le tud szokni magától. Bár az ilyen keményebb drogoknál általában sajnos csak az szokott segíteni, amikor valami külső trauma éri az embert. Ez sem jó, ezt sem kell megvárni, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy.

ILLETVE! Sokan állítják azt, akik drogfüggők voltak vagy csak kipróbáltak pár drogot, hogy egy képet kaptak a drogoktól, egy útmutatást, amivel sikerült tovább lépniük a problémán.

Ezek lehetnek például a kannabisz (fű), LSD, varázs gomba és még egy pár.

Nem lehetetlen, de ezeket akkor sem a drogoknak lehet és kell köszönni. Hiszen fejben és lélekben dőlt el az, ami. A fűtől ugye bár betompulsz, és sokkal jobbak az érzékszervek. Látás, hallás, tapintás. Viszont fejben olyan érzés, mint ha egy kis nyomás nehezedne rád, de ugyan akkor tompa vagy, és könnyed. Ilyenkor az ember nyugodtan tud gondolkodni egy dologról is huzamosabb ideig, vagyis amíg üt a THC hatása. :D Tapasztalat!

Én olyan voltam/vagyok, hogy kavarodnak bennem a gondolatok folyamatosan. Folyton jár az agyam. Ezt (is) szerettem a fűben egyébként, hogy tudtam egy dologra koncentrálni, és agyalni rajta.

Remélem, sok embernek át jött a dolog lényege. Akár laikusnak, akár pedig egy függőnek, hogy mit szerettem volna írni! Remélem, valamennyit tudtam ezzel segíteni, és nem untattam senkit sem halálra!

Ha idáig el olvastad, akkor pontozz fel légyszives! Köszönöm! :D

22/F

2020. aug. 29. 17:52
 22/22 anonim ***** válasza:
2 éve kokózok meg nyomom a kristályt is, néha tolok egy kis hernyót is! És nem érzem magam rosszul a bőrömben, sőt még munkám is van!
2021. okt. 9. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!