Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan hihetetlen a...

Miért olyan hihetetlen a családtagjaim számára, hogy értem a hangoskönyveket? 17

Figyelt kérdés

Bárkinek is említem, hogy mit tudom én, festés közben hangoskönyvként hallgatom az egyik kötelező olvasmányt, akkor teljesen el vannak hűlve, hogy úgy nem is értem. Pedig nem értem mi olyan érthetetlen abban, hogy ha felolvasnak egy szöveget akkor ugyan úgy felfogja az ember. Ha beszélnek hozzám azt is értem, ha rádiót hallgatok azt is. Magyaráztam nekik azt is, hogy kiskoromban amikor volt ilyen felolvasós cucc a rádióban az pont ugyan ilyen. De nem, az teljesen más... Egyszerűen furcsán néznek, hogy én értem a hangoskönyvet,ami ráadásul magyarul van... Mintha ez valami nagy teljesítmény lenne.

(Amúgy ne essen nekem senki, olvasni is szoktam, csak mivel nyárra 17 kötelező olvasmány van, haladósabb ha más csendes hobbiaim közben megy hangos könyvben az egyik kötelező olvasmány.)

Komolyan, miért olyan hihetetlen abban, hogy felfogom a hangoskönyveket?17

2020. júl. 26. 17:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Egyebkent a kotelezo olvasmanyokat talan jobb hangoskonyvben, mint sima konyvem(NEKEM legalabbis). Amikor konyvben olvasom a sok regies szot , egy mondatot alig ertek belole."

De ezt hogy? Egy ismeretlen szót értesz, ha mondják?

Én a Bánk bánt nem tudtam összerakni, se olvasva, se hangosan felolvasva.

2020. júl. 27. 00:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Ohh csak most nezem hogy felreirtam kicsit, tul gyorsan irtam.

Inkabb ugy gondoltam, hogy ha hangoskonyvben hallgatom a szoveget, sokkal jobban el birom kepzelni, mintha en olvasnam konyvben, eleve mar a hangsuly sokat segit ezen.

Volt mar olyan kotelezo, hogy csak bamultama konyvre , hogy most mivan?Xd alig ertek valamit

De van olyan amit enis se hangoskonyvvel, se olvasassal nem ertek meg, max ha a tanar elmagyarazza sajat szavakkal.

2020. júl. 27. 01:13
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

"De van olyan amit enis se hangoskonyvvel, se olvasassal nem ertek meg, max ha a tanar elmagyarazza sajat szavakkal."

Az a legjobb, mikor minden 3. szónál meg kell állni szótárazni, hogy ez a szó mit jelentett 200 éve.

2020. júl. 27. 10:49
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen es persze ezek a kotelezo olvasmanyok. Lehet valaki szereti ezeket a konyveket, de akarmelyik osztalytarsamat megkerdezem mi a velemenye a konyvekrol(barmilyenrol) , egybol a kotelezok jutnak az eszukbe es fujolnak, meg aaa "en nem szeretek olvasni" " sose olvastam egy kotelezot se, alig ertek beloluk valamit".

Amit elegge sajnalok, mert en imadok olvasni(21. Szazadi konyveket) es ezekkel a kotelezokkel csak megutaltatjak a mai fiatalokkal a konyveket, az OLVASAST legfokeppen( tisztelet a kivetelnek, nyilvan valaki szereti ezeket a konyveket).

2020. júl. 27. 22:33
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

Rengeteg hangoskönyvet hallgattam az elmúlt években, és sokat is olvastam. Semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között.

Ami érdekelt, arra emlékszem, ami nem, az elveszett.

2020. dec. 1. 09:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik osztálytársam úgy is megértette a háziolvasmányt, mikor a Google Fordító hangjával olvastatta fel.

Én viszont ha élő ember mondaná, akkor is elveszteném a fonalat pár perc után.

2020. dec. 2. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!