Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők, milyen veletek kapcsolato...

Nők, milyen veletek kapcsolatos sztereotípiákat tudnátok megcáfolni?

Figyelt kérdés
2020. júl. 10. 01:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

- "nem lehet velünk másról beszélgetni, mint a telenovellákról és a körömlakkokról" - elég szerteágazó ízlésem van, talán a történelem és a természettudományok kivételével mindenről el tudok beszélgetni, a művészetek, pszichológia kifejezetten érdekelnek

- "kényesek, félnek a rovaroktól" - nálunk pl. én voltam az kettőnk közül öcsémmmel, aki lecsapta a szúnyogot meg a pókokat, mert ő rettegett tőlük. Nem örülök, ha össze kell magam piszkolnom, de kényeskedés nélkül megteszem. Simán megyek olyan rendezvényekre, vannak olyan hobbijaim, amik nem kifejezetten nőiesek, izzasztóak, "piszkosak", aminek a végére elég leharcolt állapotba tudok kerülni - pl. túrázom sokat, de ha meghívnak focizni vagy lézerharcozni, azt sem utasítom vissza; szeretem a csapatsportokat (még ha iszonyat béna is vagyok bennük)

- "órákig képesek telefonon fecserészni" - GYŰLÖLÖK telefonálni, max. a hozzám naggggyon közeli emberekkel (szüleim, aktuális párom) "szeretek" vagy inkább fogalmazzunk úgy, elviselem, ha máshogy nem hallhatom a hangjukat

- "rázzák magukat instagramon, facebookon" - évek óta nem használok közösségi felületeket, kiv. a Facebook Messengert, mert van olyan ismerősöm, aki kb. ott hajlandó kommunikálni... új képet kb. 4 éve nem töltöttem fel semmilyen közösségi médiaoldalra, szóval nem vagyok az, aki minden hülyeséget megoszt az életéből. Szelfit készítek néha magamról, de az megmarad a "fióknak"

- "irreális elvárásaik vannak a férfiak kapcsolatosan romantikus téren" - voltam már együtt 6,5 évet férfival, akinek se lakása, se kocsija, nem is izmos, nem is médiaideál jelleggel jóképű, és nem ezek miatt lett vége... amíg Bp-n nem fizikai közmunkázik normális időszakban és nem velem akarja kitartatni magát, addig van nálam esélye az illetőnek, ha külsőre megmozgat vmennyire

- "aranyásók, anyagiasak" - dettó... saját lakásomba is simán beköltöztettem olyat, akit az addigi kapcsolatunk alapján érdemesnek tartottam rá, nem vártam el, hogy pénzeljenek, még arányosan is többet költöttem őrá, mint ő énrám

- "szeretik a csajos, nyálas, giccses dolgokat" - vannak olyan giccsesebb dolgok, amiket szeretek, de a többségétől a hideg ráz. Gyűlölöm a közösképes vackokat ajándéknak, nem szeretem az ilyen habcsókos babarózsaszín dolgokat kb. semmiben, utálom az émelyítően édes illatokat, utálom a kirakatromantikát (rózsaszirmos ágyat, nyilvános csinnadrattás lánykérés, gyertyás fürdősós "bulikat", nagyon nyálas verseket)

- "vagy r.osan öltözik, vagy konzervatív tanárnénisen" - egyik sem :).

- "nem néznének sportot a világért sem, a focival ki lehet őket kergetni a világból" - nem a kedvenc időtöltésem a sportnézés a tévén, de simán leülök férfi családtagokkal, ismerősökkel szinte bármilyen sportot nézni (kiv. Forma-1 vagy Tour de France-jellegű dolgokat, azokat unom), és nemcsak a sportolók külseje miatt

- "élete álma a nagy lagzi és a gyerek" - gyereket nem biztos, hogy akarok. A házasság nekem fontos, de a lagzi nem, egy sima polgári esküvő elég. A rongyrázás sosem vonzott.

- "minden nő hisztis" - én nem tartom magam kifejezetten hisztisnek, de az is más kérdés, hogy... ez lehet, hogy nem lesz népszerű vélemény, de sok férfi direkt nevezi azért egy nő jogos szemrehányását hisztinek, mert így hátha megijed a nő, hogy tényleg hisztis, és abbahagyja. Volt pár kirohanásom, de sztem sosem volt piti hiszti (hanem olyan, hogy pl. ne alázzon meg az aktuális párom nyilvánosan)

- "lecserélné a pasiját az első pillanatban, rámosolyogna vki, aki gazdagabb vagy médiaideál szerint szebb" - nem; akkor cserélném le, ha tényleg elkezdenék vki iránt mélyebb érzéseket táplálni, és hosszas meggondolás után.

- "csak az izmos, 190+ centi magas latin macsók kellenek neki" - NAGYON NEM.

- "naiv, átverhető, mindig cuki" - nem... kedvesnek igyekszem kedvesnek lenni, de van, amikor nem vagyok az

- "verseng a többi nővel" - utoljára általános suliban volt olyasmi, hogy vkit azért nem kedveltem volna, mert magamat láttam benne, csak jobb verzióban, azóta támogató vagyok mindenkivel nemtől függetlenül, aki arra érdemes, senkit nem fúrtam eddig munkahelyen sem és a magánéletemben sem

- "mindenféle trendi diétát követ" - igyekszem cukormentesen enni az egészségem miatt, orvosi javallatra, azonkívül viszont semmilyen trenddiétát vagy életmódot nem folytatok... nem vagyok vega, vegán, gluténmentes, paleo, és nem követek semmiféle nőimagazinos diétákat; eszem egészségtelen ételeket és italokat is, nem szörnyülködöm minden alkalommal, ha vmi E-számos étel bekerül a szervezetembe vagy a kezem ügyébe kerül; nem fujjogok semmire, ami zsírosabb vagy egészségtelenebb (nem húzom a szám pl. a gyorskajára vagy a tejcsokira)

- "ezotériamániás" - NAGYON NEM

A végére azért odatennék pár sztereotípiát, amik igazak rám, nem akarok olyan szerepben tetszelegni, hogy én nem vagyok tipikus, mert sok értelemben az vagyok.

- csínjával azért, de igenis szeretem a romantikus dolgokat

- fontos nekem a házasság

- szeretek vásárolni, magamat esztétikus, szép dolgokkal körbevenni, szeretek csinosan öltözködni, nem áll tőlem távol a nőies, elegánsabb felé hajló öltözködés (hordok rendszeresen ruhát, szoknyát, magassarkút, ékszereket hétköznapra is), szeretek sminkelni

- szeretem a művészeteket

- szeretem a musicaleket

- szeretem a romantikus filmeket és könyveket (nem mindent, a nagyon gagyikat nem)

- nem vagyok nagyon otthon természettudományokban, és vannak olyan teóriák és témák, amik nem is igazán érdekelnek ezek között

- szeretem az állatokat

- nem szeretem a nagyon alpári, puruttya helyeket és humort (pl. nem tenném be a lábam egy talponálló kricsmibe)

- alapvetően igyekszem kedves, jámbor lenni, nem állok bele annyira konfliktusokba, nem vagyok egy könyöklő alkat

- nem vagyok gyakorlatias - pl. nem vagyok ezermester szerelő típus

2020. júl. 10. 13:43
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

-Annyit bírok zabálni mint egy férfi és nem vagyok elhízva, sosem eszem salátát étteremben.

- Szeretek focizni és egy jó focimeccset én is szívesen végignézek.

- Szeretek bütykölni az autón akkor is, ha nem mindig tudom mi mire való.

- Szeretek festeni, csiszolni, barkácsolni, kertet ásni, füvet nyírni.

- Nem vagyok hisztis, ha elkattan nálam valami, akkor csak kimegyek a boxzsákhoz.

- Nem szeretem a gyerekeket, minimális anyai ösztön sincs bennem.

- Szőke vagyok, de nem vagyok teljesen hülye, elég sokat tanultam.

- Azért van műkörmöm, mert a sajátom gyenge, folyamatosan beszakadt és mindig vérzett, ettől sem vagyok hülye p.csa.

- Bírom az alkoholt és szeretem a sört is.

- 50 kilót simán elbírok cipelni

2020. júl. 10. 14:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!