Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vélemények a rasszizmusról?

Vélemények a rasszizmusról?

Figyelt kérdés
Legfőképpen itt most arra lennék kiváncsi, hogy ki miért rasszista a romákkal szemben, miért utálja őket ill. miért szereti őket. Ki mikor és hogyan utálta meg őket, illetve ki miért szereti őket jóban-rosszban. Én nem fogok véleményt nyílvánítani, maximum a végén.

2020. júl. 6. 15:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Azt hiszem, én vagyok az egyik, akit normális romának hívsz... Azt azért tudd, hogy nekem soha nem származott ebből hátrányom, gyerekkorom óta nem cigányoztak le, nem vertek meg, pedig egy olyan vidéki településen élek, ahol nem igazán élnek "romák". Iskolába is tudtam járni, mint bárki, állásinterjún nem éreztem hátrányt. Amúgy tuti, hogy sokan nem is tudják rólam, mert szoktak cigányozni előttem.😀 Aki akar, az tud boldogulni, minden más csak kifogás.
2020. júl. 6. 21:43
 12/17 A kérdező kommentje:
igen, te egy élő példa vagy arra, hogy igenis lehet boldogulni az életben, bármi legyen. És örülök hogy nem volt negatív tapasztalatod. Ezt jó hallani
2020. júl. 6. 21:49
 13/17 anonim ***** válasza:

mondjuk lehet az sokat segít, hogy nem "látszik", hogy roma vagy. barátnőmön sem látszik (csak anyai ágról roma), full fehér, nem is mondtam meg volna róla. viszont szerintem sokkal nehezebb dolguk van azoknak, akik "teljesen" azok, legalább is sokszor tapasztalom az ismeretségi körömben, hogy lenézik a cigányokat amúgy ismeretlenül

2020. júl. 6. 21:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez is lehet sajnos. Aki teljesen az, annak azért nehezebb dolga lehet. Csak az a fura hogy nem tehetnek arról hogy hogyan születnek. De ha kicsit megpróbálnának megváltozni, nem ők akarnának a világ urai lenni, verekedni, késelni, akkor szerintem ez még visszafordítható lenne, ha nehezen is (tudom hogy ugyanúgy verekedik, késel egy fehér ember is, de azokat sosem kapják úgy fel, mintha egy roma csinálná)
2020. júl. 6. 21:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Beltenyészet miatt egyre rosszabbak lesznek :(
2020. júl. 6. 23:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nehéz túllendülni azon, hogy sokan általánosítanak, ugyanígy általánosítanak a romák is a Magyarokkal szemben.

Nekem, pedig rengetegszer átvertek, sosem volt bajom a romákkal, sikeresen be is költöztem egy zömében romák lakta településre, de már néha nagyon kell uralkodni magamon, hogy egykettőt ne küldjek el a halál f..szára.

És a vége az lesz: ugye megmondtam hogy rasszista vagy?

Szándékosan provokálják az ittlakókat, mintha szabályosan ki akarnák őket űzni innen.

Pedig rajtam kívül nem sokan támogatták jobban őket itt, de hát....ennyit ért.

2020. júl. 26. 04:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Azt hittem,hogy az érdiek keményebbek.Szerintetek is ilyen gyengék?Az enyingiek ott vannak a szeren,ugye?
2020. aug. 2. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!