Hogy lehet azon változtatni, ha gyerekkorom óta vágyok egy bizonyos dologra, és ha bármikor megközelített engem az a dolog, akkor begörcsöltem és inkább elhessegettem magamtól a lehetőséget?
22 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy magánvállalkozóként esztergálással szeretnék foglalkozni. Előttem állt egy másfél tonnás gép vásárlása és egy rakás szerszám beszerzése.
Jöttek a baráti , családi kérdések, útmutatások...
- Van rá munkád , hogy ennyit beleölsz ?
- Fiam , hogy fog ez neked menni, mikor nekünk sem kellett még soha semmit esztergálni. És ha másoknak sem kell a munkád ?
- stb...stb
A családban, barátok közt senki nem volt még a saját maga ura, talán emiatt is idegenkedtek a dologtól.
22 év elteltével elmondhatom, hogy nálam van a legnagyobb rumli a műhelyben, de a legjobban felszerelt műhelyt is a magaménak tudhatom.
De ami nagyon lényeges, hogy mindenhonnét azt hallom vissza, hogy közel, s távol engem tartanak a legjobb szakembernek a területen.
Az egész országból keresnek folyamatosan.
Na ezt csak azért mondtam el, mert, hiába voltak barátaim, családom, nem hittek abban, hogy működni fog a dolog.
Tulajdonképp egyedül voltam mindenben.
Ha így nézzük, akkor Te is pont ugyanígy vagy, nem de bár ?
Igen, 3-as: nagy dolog, de szerencse is kellhet hozzá.
2-es: elköltözni szerintem mindenképpen, de ez is olyan, hogy ki tudja, hogy bevennének-e vagy sem: az eü alkalmasság 40 körül már erősen kopik. (valahogy ilyen lehet a pokol is: tudod, hogy mindent elcsesztél... ugyanakkor még mindig nem hiszem, hogy ennek csakis én lennék az oka)
Tipikus lottó eset....
- Bárcsak nyernék egyszer a lottón....
- Miért, szoktál lottót venni ?
- Nem !
#4, kérdező.
Miféle szerencséről beszélsz ?
A kérdések a következők:
- Van e anyagi kereted, amiből elindulj ?
- Az adott településen van e felvevő réteg a munkádra ?
-----------------------
Mivel nem írtad , hogy mivel szeretnél foglalkozni, így egy kissé sötétben tapogatózunk, hogy bármi konkrét tanácsot is kapj olyanoktól, akiknek sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!