Hogy lehetnék okosabb?
szerintem lehet. ha jól értem akkor olyanokra gondolsz, hogy hamar leesik mit kell csinálni egy szituációban, és a legjobb kimenetelét tudod előidézni, ez gyakorlás kérdése.
mondj konkrét példákat, akár privátban, és szerintem fogok tudni segíteni.
de ha nem, akkor max annyi időt vesztesz amíg leírod az üzit :D
Gyakorold a jellemzést! Ha megfigyeled az élet dolgait, jellemzőket látsz (színe, szaga, mérete, anyaga, stb.). Az elemzéskor jelen van a következtetési is. Ezt is gyakorolnod kell.
Minél jobban elemzel, jellemzel valamit, egyszer csak feltárulnak a kapcsolódások, stb.
A magas iq-val rendelkező feltalálok is így működnek.
Látnod kell az erdőtől a fát! Ez pedig maga a jellemzés, elemzés.
Egy vállalkozást építek erre, hogy a társadalom hasznára legyek.
Ha még olvasod ezt a kérdést, hátha a segítségedre lesz!
Persze, tudsz rajta változtatni.
Egyrészt ne siess. Nem kell azonnal rávágni semmire a választ, nem kell azonnal cselekedni, nem kell gyorsan készen lenni. Állj meg, fontold meg a dolgokat. Inkább egyszer, de jól csináld meg, mint hogy utána kelljen vele még egyszer dolgozni.
Másrészt túl erős benned a megfelelési kényszer, ha jól értelmezem, amit írtál. Nem kell mindenkinek tetszened, nem kell lenyűgöznöd az embereket, nem muszáj minden pillanatban azt fontolni, hogy elég okosnak látszol-e, elég megnyerő vagy-e.
Nem tudom, mennyire tudsz angolul, itt ez a videó, a belső szabotőrökről beszél az előadó, hogy van az ember fejében egy hang, amelyik folyton hülyeségeket beszél, pl. hogy nem vagy elég jó, és ezt a hangot el kell és el is lehet távolítania magától az embernek:
Utolsó válaszolónak. Ennek, lényegében semmi köze az intelligencia fejlesztéshez.
Attól, hogy valaki mást szuggerál magába, vagy másképp gondolkodik, attól nem lesz okosabb, intelligensebb.
Ez csak a lelki alapot szolgáltatja.
De az eligazodási, tájékozódási képességet nem fejleszti, ami maga az intelligencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!