Hogyan tudnám erősíteni a kitartásomat, hogy ha valamibe bele kezdek akkor végig is vigyem?
Fokozatosan többet csinálni,például heti nem 5x edzel ha nem heti egy de az fix legyen majd megszokod aztán jöhet a kettő és így tovább.
Tanulasnál sem akarj először sokat csak szépen lassan 40 perc tanulás aztán jutalmazd meg magadat 15 perc szünet majd 30 perc tanulás és pihi.
Nem szabad azonnal egyszerre minden el kezdeni mert akkor amint láthatod gyorsan abba is hagyod, mondjuk azt hogy ezen a héten edzés kB 3 héten keresztül aztán közben indulhat a tanulás is csak először egy dolgot építs be a napi vagy heti dolgaid közé ha az megy már jöhet a következő, jó munkához idő kell, sok szerencsét.
Kedves Kérdező!
A kitartással kapcsolatban a következő meghatározás nagyon sokatmondó. ,,Az a tulajdonság , amely hozzásegíti az embert , hogy a viharos széllel szemben is talpon maradjon.Az az erény , amely a legkeményebb megpróbáltatást is dicsőséggé változtathatja , mert a gyötrelmen túl ott látja a célt." Szóva ha VAN konkrét CÉLOD és ezt szem előtt tartod , akkor az segíthet kitartani pl. a tanulásban , olvasásban stb.
Szerintem nem lehet általános tanácsot adni, mert mindannyian mások vagyunk és ami nekem bevált, nem biztos, hogy neked is be fog válni.
Nálam többek között a lendület az ami működik. Ha például tolsz egy autót, akkor a legnehezebb először megmozdítani és amikor már lendületben van kevesebb energiát emészt fel. Nálam ez a különféle szokásokkal és teendőkkel is így van. Baromi nehéz valamit elkezdeni és az eleje még pokoli nehéz az első 1-2 alkalom. Ezen kell átlendülnöm illetve ha kihagyok 1-2 alkalmat edzés, nyelvtanulás, stb,stb. Akkor vége, megáll az egész.
Mivel ezt már tudom magamról, erre figyelek, hogy csak azt az ellenállást küzdjem le magamban, hogy az adott tevékenységet éppen nincs kedvem folytatni. ez jóval kisebb ellenállás mint elkezdeni vagy újrakezdeni valamit. Tudom hogy az a valami kimarad akkor vége és ez erőt ad ahhoz, hogy lendületből folytassam az adott tevékenységet, akkor is ha nincs kedvem hozzá.
Ugyan ez a trükk például akkor is működik ha egy rossz szokásnak akarok ellenállni. Például számtalanszor visszaszoktam a cigarettára, most már 7 éve nem dohányzom. Mert végre megtanultam azt, hogy annak az impulzusnak kell ellenállni ami miatt az első cigit elszívnám. ez az amit tudok még kezelni és sokszor ez az impulzus lefeljebb fél percig tart. Ha ezt nem álom meg belekerülök a spirálba és vége.
A lényeg összefoglalva, hogy egy impulzusnyi erőt veszek magamon, hogy az adott dolgot megtegyem vagy ne tegyem és a többi lendületből megy.
Nem biztos, hogy nálad működik, én így vagyok összerakva.
Azon kívül tudom neked ajánlani a következő könyvet : „Végig is csinálod ?”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!